Az 5 legbizarrabb pizzafeltét

Van néhány olyan pizzafeltét, amitől egyenesen falnak tudnék menni – nem értem, hogyan lehet bizonyos élelmiszereket a tésztával és paradicsomszósszal együtt fogyasztani. 

Sonkás-sült babos pizza

A legbizarrabb variációról, amikor tényleg egészen morbid dolgokat képesek egyesek pizzára sütni, most eltekintenék, de Nórával összeállítottunk egy ötös listát azokról az élelmiszerekről, melyeket nem tennénk a pizzánkra, viszont gyakorta látjuk barátaink tányérján.

1. Ananász

Nem és nem. Tudjuk, hawaii pizza egyeseknek a mennyországot jelenti, de nem fér a fejünkbe, hogy hogyan illeszkedik össze a sonka és az egzotikus gyümölcs párosa, főleg egy jóféle vékony pizzatésztán. Az ízkombináció számunkra érthetetlen, valaki pizzafalatozás közben egyszer csak megkívánta az ananászt, ráejtett egy darabot a pizzára és arra gondolt: „hmmm, ez nagyon jó?!”

2. Pizzamozzarella

A mozzarella önmagában, főleg a bivalytejből készülő, melyhez csak igen ritkán adódik szerencsénk, ha egyáltalán, isteni találmány, tésztaételek egyik legkelendőbb hozzávalója, nyáron amúgy is kiemelt szerepet kap a sült zöldségek mellé. Viszont a nyúlós pizzamozzarella néven árusított tejszármazék az, aminek tényleg se íze, se bűze – ezzel a lendülettel papírlapot is lehetne sütni a pizzára.

Olasz vékony pizzatészta

3. Pizzakrém

Ezek a „legveszélyesebbek”, mert sosem tudhatod, hogy milyen ízű lesz, amit a pizzádra kensz. Jó-jó, elolvasod a címkét, de biztosra sosem mehetsz, persze a gyorsaság oltárán áldozandó ez egy vészmegoldás, de néha az ízfokozók annyira elnyomják a minimális, természetes paradicsomízt, nem beszélve a rengeteg sóról, hogy nem győzünk liternyi vizet csapolni a csapból az elfogyasztása után.

4. Felvágottak, szalámik

Ezek általános hozzávalói egy pizzának itthon, kivéve, ha a házhoz szállító cégek érezhetően a legolcsóbb, legvacakabb minőségűt tálalják elénk: akárcsak a pizzakrémen, ezeken is azonnal érződik, hogy mennyi a mesterséges anyag bennük.

5. Csirkehús, csirkemáj

Nóra a csirke különböző alkatrészeit nem tudja elképzelni a pizzán, és hát valljuk be, valahogy tényleg bizarrnak, nem odaillőnek hat egy csirkemájas pizza. Ebben az ételben az lenne a jó, ahogyan az olaszok is valójában szeretik: sok paradicsom, rukkola, legjobb sajt – egyszerűen, de istenien. A csirke valamiért agyonnyomja a légies kelt tésztát.

Az Egyből 5 rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...