5 könnyű ebédtipp, amit home office-ban is simán összedobhatsz

Ha te is otthonról dolgozol, és sokszor okoz gondot, hogy ebédidőben mihez kapj hirtelen, ami gyors is, finom is, és nem leszel már attól öt kilóval több, hogy ránéztél, segítünk. Ezúttal az otthonfőzés felé terelünk, amivel magadnak is jót teszel, de a pénztárcád is ducibb marad.

Ha hozzánk hasonlóan téged is home office-ba kényszerített ez a példátlan járványhelyzet, és nem teljesen idegen tőled a főzőcske, akkor jó helyen jársz - de akkor is, ha csak kezdő vagy! Megpróbáltuk azokat az ételeket összeszedni, amelyeket - tapasztalatból mondjuk - , lehetséges összerittyenteni két céges csetváltás között. Ehhez mindenképpen az kell, hogy ne csábulj el mindig valamiféle borzalmas készétel irányába, avagy ne akard mindig letudni a dolgot kajarendeléssel. Vagy azzal, hogy nem ebédelsz. Szó szerint vérré fog válni benne a jó minőségű és ismert alapanyagokból készült házikoszt és házimenza! Mutatjuk a szerintünk legegyszerűbbeket:

1.) Zöldséges levesek, krémlevesek

Kiskorunkban a leves mindig felesleges első fogásnak tűnt a főfő-főétel előtt, de ez, ahogy telnek az évek, megfordul bennünk - az én levesrajongásom például teljesen szürreális méreteket öltött, 3-naponta főzök húslevest, őrület. Na de egy krémlevest kb. 20 perc, egy zöldséglevest meg szeleteléssel együtt max. 40 perc elkészíteni. Addig meg melózhatsz.

Vegán zöldségleves

Noha a zöldséglevesek általában húsmentesek, sose árt, ha van a tarsolyunkban egy megbízható vegán alaprecept, amit bármikor megfőzhetünk, és alaplének is nagyszerű. Ezt a változatot ...

2.) Bármit csirkemellből

Tudjuk, hogy sokak szerint rém unalmas húsrész a mellfilé, de ez nem igaz, mert bármivel feldobhatod, és nagyon gyorsan megvagy vele. Lehet belőle gyors indiai, (kész masala currykeverékből, tejszínnel például) mehet natúr szeletnek, aztán citrommal, mustárral, tejszínnel, tejföllel körítve, gombával, cukkinivel, zöldségekkel tésztákhoz, szójaszósszal, párolt brokkolival és rizzsel kínainak, de mondjuk egy csirkés-kókusztejes thai currypasztás kaját sem több fél óránál összedobni.

Thai zöldcurrys csirke

Egy nagyon gyors thai curry, amihez a pasztát akár készen is beszerezhetjük, valamint ha még tartalmasabbra szeretnénk, akkor főzhetünk hozzá rizstésztát is.

3.) Főzelékek

Ha hétköznapi ebédekre gondolok, nálam a második gondolat (a fent említett mániás levesek mellett) a főzelékek kis családja. Mert itt is mindent lehet: finomfőzelék répával, borsóval, karalábéval, NEM tele liszttel, zöldborsófőzelék és (mondjuk currys) krumplifőzelék hagyományosan vagy akár kókuszkrémmel (-tejjel). De ha egy cukkinit lereszelsz, és kis kaporral ízesíted, tejföllel felhúzod, máris kész a majdnem-tökfőzeléked!

Újragondolt finomfőzelék

A finomfőzelék valóban tud finom lenni - az egykor francia köretként ismert répa-borsó-karalábé kombó az előző rendszer menzáin vált lisztes-rántásos főzelékké. Ez az újhullámos ...

Egyszerű burgonyafőzelék

A hidegebb télies napokon, amikor az ember bendője is egy kis melegségre vágyik, tökéletes választás a főzelék: laktató, rostban gazdag, és igazából bármilyen zöldségből ...

4.) Húsmentes tészták

Most hagyjuk a lassan főzős bolognait, maradjunk egy villám carbonaránál, vagy mondjuk egy paradicsomos-csilis arrabiatánál, de egy gombás vagy spenótos, tejszínes választás is übergyors és finom. Ha pedig mindenképpen állati fehérjére vágysz, keverj bele egy tonhalkonzervet!

5.) Saláta

A mindent mentő, nőknek kitalált ételtípus, ami a legjobb gyors ebéd - és be is csaphatod magad, ha hozzákeversz 1-2 főtt tojást, némi durumtésztát vagy kuszkuszt, bulgurt, egy halkonzervet, esetleg hirtelen sütött csirkecsíkokat vagy tofut. Így már messze nem annyira "kecskeeledel", ellenben laktató. A lényeg, hogy a friss zöldség és esetleges belekevert gyümölcs (narancs, gránátalmamagok, körte, alma stb. )legyenek túlsúlyban.

Sült körtés saláta

Tavaszias hangulatú saláta. Gyors és ideális ebéd vagy vacsora. A recept kisebb változtatásokkal a NLKonyha legfrissebb számából való.

Öntetnek meg elég lesz némi olívaolaj, pici citromlé, mustár, só, bors, némi zöldfűszer, leheletnyi méz, esetleg joghurt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...