Jó-jó, tudjuk, hogy itt az ősz, már egyenesen októbert írunk, de még mindig akad az indián nyár alapanyagiból, amiket az ősz finomságaival kiegészítve alkothatunk szuperjó szezonális menüket. Természetesen az ajánlatok csupán ihletésül szolgálnak, de arra nagyon!
Korhelyleves Márti konyhájából
Van itt mindenféle finom zöldség - a lényeg a lassú összefőzésben rejlik, valamit a jó minőségű füstölt kolbászban, amivel azért nem kell spórolni, nagyon finom karaktert ad az ételnek, akárcsak a valódi vecsési káposzta!
Karfiolleves gyömbérrel és dióval
Mivel a karfiol íze szépen elvihető bármilyen irányba, a gyömbér és a dió ellen pedig semmilyen kifogásunk nincsen, ezekkel igazán hideg időre állítjuk be az ízlelésünket.
Őszi grill kecskesajt fügével
Na, ebben a receptben minden hozzávaló megtalálható, melyek miatt valaki kedvelheti az őszt. Szőlő, őszibarack, füge, dió és fűszerek, mindez egy csirkés ételben összesütve - hmmm!
Pikáns őszi tekert csirke
Ismét szárnyashús, mert az ősz gyümölcsei kitűnően passzolnak hozzá, most éppen egy körtezselés receptre leltünk, amibe készítője gyömbért és citromot is kevert - meglepően pikáns ás ízletes étel!
Tradicionális német szilvás lepény
A gyümölcsös kelt tésztának nyáron nagy terepet hagytunk, nem véletlen, hogy ősszel sem akarunk lemondani róla - egy újabb, de megint kicsit más receptet mutatunk ezúttal szilvával. Még mindig kapható, sőt, most igazán olcsó!