5 kategóriában is nyertek az Aldi mentes termékei

Öt sajátmárkás aldis termék is nyert a szakértőkből álló zsűri előtt a Mentes-M nevezetű versenyen.

Öt kategóriában bizonyultak győztesnek az ALDI sajátmárkás termékei a PPH Media Store Insider szaklapja által idén harmadik alkalommal meghirdetett Mentes-M versenyen. Az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül a korábbi évekhez hasonlóan idén is az ALDI szerezte meg a legtöbb elsőséget a megmérettetésen.

Az először 2018-ban megrendezett Mentes-M megmérettetésen az ALDI öt termékét díjazták, 2019-ben három termékkel nyert, idén ismét öt élelmiszer bizonyult a legjobbnak a szakértőkből álló zsűri előtt.

A győztesek:

  • Az Azon melegében - Enjoy Free! glutén-, tej-, tojásmentes almás pite,
  • a kétféle változatban elérhető LYTTOS - Enjoy Free! laktózmentes görög fetasajt,
  • a négyféle ízben kapható Milfina - Enjoy Free! laktózmentes gyümölcsjoghurt,
  • a Milfina - Enjoy Free! laktózmentes félzsíros tehéntúró,
  • és a Kokárdás laktózmentes tömlős sajt kapta meg kategóriájában a Mentes-M díjat.
Aldi

Az Azon melegében – Enjoy Free! glutén-, tej- és tojásmentes almás pite a valamennyi ALDI-ban megtalálható látványpékségben frissen, helyben sül és a versenyen a Kedvenc PÉK kategóriában Édes pékáru alkategóriában diadalmaskodott. A LYTTOS - Enjoy Free! laktózmentes görög fetasajt natúr változatban és fűszeres ízesítésben kapható és az Uzsonnásdoboz kategóriában Sajt alkategóriában lett az első. A Milfina – Enjoy Free! laktózmentes gyümölcsjoghurt epres, bodzás-citromos, mangós-narancsos és vaníliás változatban érhető el és a Jó reggelit! kategória joghurt alkategóriában bizonyult a legjobbnak. A minimum 25%-os zsírtartalomú Milfina - Enjoy Free! laktózmentes félzsíros tehéntúró a Mentes kamra kategóriában laktózmentes túró alkategóriában nem talált legyőzőre. A Kokárdás laktózmentes tömlős sajt a Jó reggelit! kategória sajt alkategóriában végzett az első helyen.

A Mentes-M versenyre olyan élelmiszerekkel és drogériai termékekkel lehetett nevezni, amelyek igazoltan nem tartalmazzák a 14 fő allergén legalább egyikét, és/vagy ételintoleranciát okozó anyagoktól mentesek, valamint megfelelnek a kiírt kategóriáknak, alkategóriáknak. Zsűrizésre csakis a laboratóriumban vizsgált és a kémiai összetevők alapján megfelelő minőségű termékek kerülhettek, a megfelelőségről a nevezőknek nyilatkozniuk kellett.

Az idei versenyen az előszűrés után 22 kategóriában összesen 93 élelmiszer és kozmetikai termék került a zsűri elé, amelyeket érzékszervi bírálattal és ellenőrzött vakteszttel értékeltek.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Aldi

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...