5 idegesítő dolog a konyhában, amit mindenki tapasztalt, aki nem egyedül él

Üres tejesdoboz a hűtőben, kekszes zacskó a konyhaszekrényben - téged melyik konyhai trehányság akaszt ki a legjobban?

Valószínűleg te is több emberrel élsz egy háztartásban - lakótársakkal, családtagokkal -, akikkel jó esetben alkalmazkodtatok egymáshoz. Vannak azonban olyan rossz szokások, amiről egyszerűen képtelenség leszoktatni az embereket. Hogy pontosan mire gondolunk? Mutatjuk!

1. Üres tejesdoboz

Bevalljuk, néha még az irodánkban is elő szokott fordulni, hogy valaki iszik egy tejes kávét, majd az üres dobozt visszateszi hűtőbe, vagy, ami még rosszabb, elöl hagyja. Mindkét eset előfordulhat a legjobb háztartásban is. Ne legyetek morcosak miatta!

2. Teafilter a mosogatóban

A fiad főz egy teát, majd a filtert, teafüvet a mosogatóba dobja? Ismerős helyzet? Megoldás lehet egy kis kuka a pulton direkt erre a célra. Előfordulhat azonban, hogy valaki lustaságán ez sem változtat.

3. Romlott étel a hűtőben

Egy háztartásban élőknél, de az irodai közös hűtő esetében is előfordul, hogy egyesek a romlott ételt napokra (vagy hetekre) a hűtőben felejtik. Azért ne dobj ki mindent rögtön a kukába! Itt megtalálhatod, hogy az ételek meddig fogyaszthatóak.

Ez is érdekelhet!

5 dolog, amire jó a zsírpapír a konyhában

4. Üres csomagolások a szekrényben

via GIPHY

A tejesdoboz esetéhez hasonló történet. A kérdés csak az, hogy ha valaki megeszik egy csomag kekszet, cukorkát, vagy egy tábla csokit, akkor a csomagolását miért rakja vissza a szekrénybe. Túl messze van a kuka?

5. Tömött kuka

via GIPHY

Ki vigye le a szemetest? - lakótársaknál is nehezen megoldott ez a kérdés, de néha a családoknál is veszekedést szít, ha a lusta férj, vagy gyerek nem hajlandó lemenni a szeméttel. Ismerős helyzet?

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...