Az 5+1 hozzávalós vacsora, ami mindent visz – Ettől a bébibrokkolis csirkétől bekönnyezel

Szereted egymással párosítani a brokkolit és a csirkét, ugyanakkor nem tudod, hogyan turbózhatnád fel az ízeket egy gyors vacsorához? Adj hozzá egy kis gyömbért, némi szezámot és szójaszószt, és megszületik maga a nagybetűs CSODA!

A vacsorafőzés sok embernek jelent kihívást a hétköznapokban. Egy fárasztó munkanap után nincs kedvünk órákat állni a konyhában, szeretnénk egy gyors, biztos, laktató és ugyanakkor finom ételt az asztalra, egy idő után azonban sokan csak a már megszokott, bevált recepteket ismételgetjük, azokat, amik már álmunkból felkeltve is mennek.

A csirke és a brokkoli kitűnő páros a konyhában, számos könnyed étel tevődik össze ebből a két alapanyagból, sokszínűen lehet őket fűszerezni, rizzsel, tésztával vagy akár krumplival is jól passzolnak, és akkor még nem is beszéltünk a zsenge brokkoliniról...

Csupán ennyi minden kell a tökéletes vacsorához (A szezámos-gyömbéres csirke receptjét itt találod!)

A miről?

A brokkolini egy igen furcsa zöldség, az 1990-es évek elején Japánban állították elő elsőként ezt a fura hibridet a brokkoli és a kai-lan (kínai brokkoli) keresztezésével. A brokkolini teteje brokkoli, szára viszont a spárgára emlékeztet, nagyon ízletes és egészséges, gazdag Omega-3 zsírsavakban, cinkben, káliumban, vasban, mangánban és B-, valamint C-vitaminban is.

A tökéletes vacsora

Na de térjünk vissza főszereplőnkhöz, a végtelenül egyszerű és finom szezámos-gyömbéres-brokkolinis csirkéhez, amelyhez mindössze a következőkre lesz szükséged:

2 db csirkemell filé (4 fél), 400 g brokkoli (vagy brokkolini), 1 ek szezámmag, 2 evőkanál szezámolaj, 100 ml szójaszósz, 1 hüvelykujjnyi gyömbér, ízlés szerint só és bors, 2 evőkanál olívaolaj

Vágj bele gyorsan, egyszerűen - a szezámos-gyömbéres csirke receptjét itt találod

A csirkemellfiléket megtisztítjuk, majd sózzuk-borsozzuk mindkét oldalukat. A brokkolinit megmossuk, lecsepegtetjük, és szálaira szedjük. Ha brokkolit használunk, érdemes a zöldséget egy kicsit blansírozni, a brokkoli ugyanis lassabban puhul meg, mint a vékonyabb brokkolini.

Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd közepes lángon megsütjük a csirkemelleket, oldalanként 5-5 perc alatt, végül egy tányérra tesszük.

Jöhet a serpenyőbe a brokkolini, amit gyakori rázogatás mellett 2-3 percig sütünk, majd visszatesszük a csirkemelleket is a serpenyőbe. Közben egy kis tálban elkeverjük a szójaszószt a szezámmagolajjal és a reszelt gyömbérrel, majd a serpenyőbe öntjük.

Nemcsak mutatós, az íze is mennyei! A receptet itt találod

Pár percig főzzük együtt, majd szezámmaggal megszórva tálalhatjuk is.

Ugye milyen egyszerű? Mi köretnek rizst ajánlunk, de ez az étel szinte mindenhez passzol, rajtad áll a választás. A teljes receptet itt találod, ha tetszett, mentsd el kedvenceid közé, vagy ajánld valakinek, aki szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a gyors és egyszerű ételek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...