5 hiba, amit elkövetsz, mikor bepakolsz a mosogatógépbe

Amennyiben nem vagy a foltos és rászáradt ételmaradékos edények és poharak híve, olvasd el, mi az az 5 tipikus hiba, amit elkerülhetsz a mosogatógépbe való bepakoláskor!

1. Előre öblítesz

Nem, nem kell pluszmunkát csinálni magadnak - arra van a mosogatógép, hogy neked ne kelljen előtte mosogatnod. Csak a nagyobb ételmaradékoktól válj meg, amúgy mehet is a gépbe. Hagyd meg az értékes vizet a gépnek.

2. Minden egy irányba néz

Úgy pakolsz be, hogy minden tányér, pohár és edény egy irányba néz - jó, ha a vízsugarak irányát is figyelembe veszed, és egymással szemben is rakosgatod a mosatlant.

3. A nagy edényeket középre halmozod

A nagyobb edényeket, lábosokat, vágódeszkákat, keverőtálakat ne középre, hanem a szélére rakd, vagy inkább kézzel mosd el, mert blokkolhatják a vízsugarat.

4. Az evőeszközöket túlzsúfolod

Nem, nem tanácsos minden evőeszközt bezsúfolni a tartóba, mert a kések és a villák ágai, fogazata között nehezebb lesz a megfelelő tisztítás - dobálj szét belőlük a felső polcra is!

Ezt is olvasd el!

Ilyen tiszta még sosem volt a mosogatód!

5. Nem használsz mosogatógép-öblítőt

Sajnos a különféle mosogatógép-szereket nem véletlenül találták fel. Ha csakazértse akar csillogni az üvegpoharad, és mindig vízkőnyomok maradnak rajta, kénytelen leszel erre a célra kitalált öblítőt használni, amit a gép a mosás vége előtt adagol majd az edényekhez.

(cikkforrás: huffingtonpost)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...