5 hiba, amit elkövetsz, mikor bepakolsz a mosogatógépbe

Amennyiben nem vagy a foltos és rászáradt ételmaradékos edények és poharak híve, olvasd el, mi az az 5 tipikus hiba, amit elkerülhetsz a mosogatógépbe való bepakoláskor!

1. Előre öblítesz

Nem, nem kell pluszmunkát csinálni magadnak - arra van a mosogatógép, hogy neked ne kelljen előtte mosogatnod. Csak a nagyobb ételmaradékoktól válj meg, amúgy mehet is a gépbe. Hagyd meg az értékes vizet a gépnek.

2. Minden egy irányba néz

Úgy pakolsz be, hogy minden tányér, pohár és edény egy irányba néz - jó, ha a vízsugarak irányát is figyelembe veszed, és egymással szemben is rakosgatod a mosatlant.

3. A nagy edényeket középre halmozod

A nagyobb edényeket, lábosokat, vágódeszkákat, keverőtálakat ne középre, hanem a szélére rakd, vagy inkább kézzel mosd el, mert blokkolhatják a vízsugarat.

4. Az evőeszközöket túlzsúfolod

Nem, nem tanácsos minden evőeszközt bezsúfolni a tartóba, mert a kések és a villák ágai, fogazata között nehezebb lesz a megfelelő tisztítás - dobálj szét belőlük a felső polcra is!

Ezt is olvasd el!

Ilyen tiszta még sosem volt a mosogatód!

5. Nem használsz mosogatógép-öblítőt

Sajnos a különféle mosogatógép-szereket nem véletlenül találták fel. Ha csakazértse akar csillogni az üvegpoharad, és mindig vízkőnyomok maradnak rajta, kénytelen leszel erre a célra kitalált öblítőt használni, amit a gép a mosás vége előtt adagol majd az edényekhez.

(cikkforrás: huffingtonpost)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...