5 hiba, amit elkövethetsz krumplisaláta-készítés közben

A krumplisaláta minden ünnep során nagyon kedvelt étel. Neked mindig jól sikerül? Mutatjuk, hogy mi az, amivel esetleg elronthatod!

Majonézes, bécsi, tejfölös - a krumplisalátát mindenhogy imádjuk! Mutatjuk, mik azok a hibák, amiket elkövethetsz a burgonyasaláta-készítés során. Ha ezekre odafigyelsz, tuti hogy tökéletes ételt tálalhatsz az asztalra az ünnepek alatt:

1. Nem jó típusú krumplit vásárolsz

Nem mindegy, hogy a burgonyasalátához milyen krumplit vásárolsz. Szerencsére a boltokban található burgonyákat már osztályozzák, jelölik. Az A, B, C jelölésű burgonya alkalmas konyhai használatra, ezek közül pedig az A az, ami salátának való, mivel ez a fajta nem fő szét a vízben.

2. Forrásban lévő vízbe dobod

Sok zöldségnek nem árt meg, ha akkor dobod a vízbe, amikor forrni kezd, de a burgonya az egészen más. Sose rakd forrásban lévő vízbe a nyers krumplit, mert így a külső réteg gyorsan megfőhet, a krumpli belseje ugyanakkor kemény maradhat.

Hogyan is főzzük akkor? A burgonyákat tedd a fazékba, engedd fel annyi vízzel, hogy éppen elfedje, majd forrald fel a vizet. Miután a víz elkezdett forrni, vedd lejjebb a hőfokot, és lassan főzd meg a krumplikat!

3. Túl sokáig, vagy túl rövid ideig főzöd

Az előző ponthoz kapcsolódva nyilván ez is nagyon fontos. Mikor jó a burgonya? Akkor, ha egy villával átszúrva puha, de nem esik szét. A főzési idő függ a krumplik nagyságától, de általában 8-12 perc alatt készre főnek.

4. Nem ízesíted a vizet

A főzésnél nagyon fontos, hogy a víz megfelelően legyen ízesítve. Egy jó krumplisalátában a burgonya egy picit sós. Ne utólag sózd meg. A saláta összeállításakor persze nyugodtan használhatsz még sót, aszerint, hogy mennyire szereted.

5. Rosszkor kevered össze az alapanyagodat

Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor kevered össze a krumplit és a többi alapanyagot. Ha ecetes salátát készítesz, akkor érdemes még melegen összekeverni a burgonyát az ecettel. A majonézes saláta esetében viszont más a helyzet. Soha nem szabad a még meleg krumplit összekeverni a majonézes alappal, mert akkor zsíros, olajos lesz az egész saláta, azt pedig sem te, se a vendégeid nem szeretnék.

Ezeket olvastad már?

via SoDelicious

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...