Majonézes, bécsi, tejfölös - a krumplisalátát mindenhogy imádjuk! Mutatjuk, mik azok a hibák, amiket elkövethetsz a burgonyasaláta-készítés során. Ha ezekre odafigyelsz, tuti hogy tökéletes ételt tálalhatsz az asztalra az ünnepek alatt:
1. Nem jó típusú krumplit vásárolsz
Nem mindegy, hogy a burgonyasalátához milyen krumplit vásárolsz. Szerencsére a boltokban található burgonyákat már osztályozzák, jelölik. Az A, B, C jelölésű burgonya alkalmas konyhai használatra, ezek közül pedig az A az, ami salátának való, mivel ez a fajta nem fő szét a vízben.
2. Forrásban lévő vízbe dobod
Sok zöldségnek nem árt meg, ha akkor dobod a vízbe, amikor forrni kezd, de a burgonya az egészen más. Sose rakd forrásban lévő vízbe a nyers krumplit, mert így a külső réteg gyorsan megfőhet, a krumpli belseje ugyanakkor kemény maradhat.
Hogyan is főzzük akkor? A burgonyákat tedd a fazékba, engedd fel annyi vízzel, hogy éppen elfedje, majd forrald fel a vizet. Miután a víz elkezdett forrni, vedd lejjebb a hőfokot, és lassan főzd meg a krumplikat!
3. Túl sokáig, vagy túl rövid ideig főzöd
Az előző ponthoz kapcsolódva nyilván ez is nagyon fontos. Mikor jó a burgonya? Akkor, ha egy villával átszúrva puha, de nem esik szét. A főzési idő függ a krumplik nagyságától, de általában 8-12 perc alatt készre főnek.
4. Nem ízesíted a vizet
A főzésnél nagyon fontos, hogy a víz megfelelően legyen ízesítve. Egy jó krumplisalátában a burgonya egy picit sós. Ne utólag sózd meg. A saláta összeállításakor persze nyugodtan használhatsz még sót, aszerint, hogy mennyire szereted.
5. Rosszkor kevered össze az alapanyagodat
Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor kevered össze a krumplit és a többi alapanyagot. Ha ecetes salátát készítesz, akkor érdemes még melegen összekeverni a burgonyát az ecettel. A majonézes saláta esetében viszont más a helyzet. Soha nem szabad a még meleg krumplit összekeverni a majonézes alappal, mert akkor zsíros, olajos lesz az egész saláta, azt pedig sem te, se a vendégeid nem szeretnék.
Ezeket olvastad már?
Megmutatjuk, mi a tökéletes húsvéti sonka négy titka
Bár még jó néhány nap áll előttünk húsvétig, az ünnepi sonkát sokan már most megvásárolják. Hogyan válasszunk a piacon, és hogyan főzzük mennyeien finomra? Megmutatjuk!
NosaltyRetró húsvéti fogások újragondolva - készíts színpompás aszpikokat!
Szeretitek az aszpikot? Hát igen, nagyon megosztó étel. Most mégis reneszánszát éli, úgyhogy mi sem hagytuk ki, egy sonkás és egy tojásos-zöldséges variációt hoztunk.
GrétiA 10 legfinomabb sajttekercs, amivel villoghatsz a vendégeidnek húsvétkor
A sajttekercs vagy sajtrolád nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Ezeket a finomságokat a vendégeid, locsolóid is imádni fogják. Ki tudna ellenállni ennyi sajtnak?
NosaltyHány percig kell sütni a csirkemellet? - Most megmutatjuk az...
Sokak kedvence a csirkemell, hiszen ez az egyik legegyszerűbben feldolgozható és megsüthető hús. Nem mindegy azonban, mennyi ideig hagyjuk a tűzön.
Nosaltyvia SoDelicious