5 hiba, amit elkövethetsz krumplisaláta-készítés közben

A krumplisaláta minden ünnep során nagyon kedvelt étel. Neked mindig jól sikerül? Mutatjuk, hogy mi az, amivel esetleg elronthatod!

Majonézes, bécsi, tejfölös - a krumplisalátát mindenhogy imádjuk! Mutatjuk, mik azok a hibák, amiket elkövethetsz a burgonyasaláta-készítés során. Ha ezekre odafigyelsz, tuti hogy tökéletes ételt tálalhatsz az asztalra az ünnepek alatt:

Burgonyasaláta

Aki szereti a különleges ízeket, annak kiváló recept ez a burgonyasaláta. Sült húsokhoz, főtt-füstölt sonkához tökéletes. Ízlés szerint aki szereti, worcestershire-szószt is tehet ...

1. Nem jó típusú krumplit vásárolsz

Nem mindegy, hogy a burgonyasalátához milyen krumplit vásárolsz. Szerencsére a boltokban található burgonyákat már osztályozzák, jelölik. Az A, B, C jelölésű burgonya alkalmas konyhai használatra, ezek közül pedig az A az, ami salátának való, mivel ez a fajta nem fő szét a vízben.

2. Forrásban lévő vízbe dobod

Sok zöldségnek nem árt meg, ha akkor dobod a vízbe, amikor forrni kezd, de a burgonya az egészen más. Sose rakd forrásban lévő vízbe a nyers krumplit, mert így a külső réteg gyorsan megfőhet, a krumpli belseje ugyanakkor kemény maradhat.

Hogyan is főzzük akkor? A burgonyákat tedd a fazékba, engedd fel annyi vízzel, hogy éppen elfedje, majd forrald fel a vizet. Miután a víz elkezdett forrni, vedd lejjebb a hőfokot, és lassan főzd meg a krumplikat!

3. Túl sokáig, vagy túl rövid ideig főzöd

Az előző ponthoz kapcsolódva nyilván ez is nagyon fontos. Mikor jó a burgonya? Akkor, ha egy villával átszúrva puha, de nem esik szét. A főzési idő függ a krumplik nagyságától, de általában 8-12 perc alatt készre főnek.

4. Nem ízesíted a vizet

Bécsi krumplisaláta

Az igazi bécsi krumplisaláta nem annyira bonyolult, viszont mennyei kiegészítője az ünnepi asztalon a rántott halnak, és a bécsi szeletnek is.

A főzésnél nagyon fontos, hogy a víz megfelelően legyen ízesítve. Egy jó krumplisalátában a burgonya egy picit sós. Ne utólag sózd meg. A saláta összeállításakor persze nyugodtan használhatsz még sót, aszerint, hogy mennyire szereted.

5. Rosszkor kevered össze az alapanyagodat

Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor kevered össze a krumplit és a többi alapanyagot. Ha ecetes salátát készítesz, akkor érdemes még melegen összekeverni a burgonyát az ecettel. A majonézes saláta esetében viszont más a helyzet. Soha nem szabad a még meleg krumplit összekeverni a majonézes alappal, mert akkor zsíros, olajos lesz az egész saláta, azt pedig sem te, se a vendégeid nem szeretnék.

Ezeket olvastad már?

via SoDelicious

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...