5 gyors tipp hétköznapi ebédekre, ha januárban nincs kedved főzni

Itt vannak a legjobb opciók hétköznapokra, ha nincs kedved az ünnepi hajtós időszak után a konyhában pepecselni. 

Nincs kedved januárban főzni, annyira sok volt a decemberi sütés-főzés? Megértjük! Felvetünk néhány opciót, amivel könnyen átvészelheted ezt az időszakot, és talán újra megjön a kedved a főzéshez...mert mégiscsak a házi az igazi!

Hétfő

Nekem hétkezdéskor általában akad valamilyen maradék hétvégéről, amikor szintén nem vittem túlzásba, mert legtöbbször valamilyen szószos-tésztás fogást főzök a januári hétvégéken – ebből a maradékból dobozolok hétfőre. Mivel spórolok is, így a darált húst szójával vagy gombával helyettesítem, megküldöm jó sok fűszerrel, és őszintén? Egyáltalán nem hiányzik a gyors bolognaiból a hús.

Kedd

Ekkor még mindig nem jött meg a kedvem a konyhai műveletekhez, úgyhogy fogom magam, és egy jóképű húsosszendvics hozzávalóit rakom dobozba. Ez lehet hideg sült maradéka is, mellé kenyér, paradicsom, retek, kis sali, aztán majd másnap délben összerakok belőle egy szenyát. Van, hogy ez a három perces művelet az indulás reggelére marad, idő hiányában simán készítek ebédre év közben is szendvicset.

Szerda

Nem tudom, ez cikinek számít -e, de én magammal viszem ebédre a rántottát, omlettet vagy a tükörtojást, ha csak ahhoz van kedvem éppen – mellé zöldségek, esetleg sajt, vagy egy kevés kolbi, sonka, szelet teljes kiőrlésű kenyérrel. Hát imádom.

Csütörtök

Erre a napra végképp leteszek az otthonról hurcibált kajáról, és jöhet egy jó gyros vagy döner. Na nem hasábbal, pitával, inkább sok zöldséget és bulgurt kérek hozzá, jó sok csípőssel (nem tudok lemondani róla). Annyi görög, török büfé van a városban, hogy igazán lehet válogatni, és a legtöbb helyen szívesen a kéréseidre szabják a kedvenc szendvicsedet.

Gyros tál szaftos csirkével

Ezzel a vicces kis tornyos módszerrel elkerülhetjük, hogy az otthoni gyrosunk kiszáradjon - garantáltan szaftos és puha marad! A sütőben sült krumpli pedig a vonalak megtartása miatt van. ...

Péntek

Lustaságom nem ismer határokat, itt már dőzsölnék, de még mindig észnél vagyok, és a humuszos, falafeles barna pita mellett döntök. Engem hihetetlenül laktat, főleg, ha jó sok zöldség van benne. A másik, kihagyhatatlan kedvencem a pho leves, ha van éppen a közelben, akkor 1500 forintból megúszom az ebédet egy nagyon is tartalmas levessel, a vietnami konyha amúgy is nagy kedvencem. A humuszos pita sem kerül többe egy ezresnél, úgyhogy marad némi költőpénzem valami édesre...

Humusz gyorsan

A hummusz az egyik legnagyobb, gyors kedvencem télen-nyáron, melegben rengeteg paradicsommal és petrezselyemmel. Általában  nagy mennyiségű olívaolajjal készítik, ezen akartam egy kicsit ...

...ami januárban biztosan nem csoki (legfeljebb diabetikus), hanem gyümölcs. A szervezetem ki van rájuk éhezve, zsákszámra tolom a mandarint, almát, néha ananászt, mert herótom van a cukros édességektől, és meg akarom emberelni magam karácsony után.

Te hogy vészeled át a januári kajamenetrendet?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...