5 feleslegesnek tűnő, mégis hasznos konyhai eszköz

Ne rostokolj órák hosszat a konyhában! Ha nincs segítséged, könnyítsd meg a dolgod pár hasznos eszközzel! 

1. Borsófejtő

Igen, jól hallod, és valószínű nem fogod használni az év minden napján, de a borsószezonban hálát adsz az égnek, hogy van egy ilyen csodafegyvered, amivel a fejtés is könnyebben megy!

2. Kukoricareszelő

Egyszerű. de hasznos találmány, egy olyan hengergyűrű, aminek a belseje éles. Elég rajta végig húzni a kukoricát, és máris a tálban találják magukat a kukoricaszemek.

3. Többfunkciós minikonyha

Az egyik oldalán fő a kávé, a tetején sül a kolbász és a tojás, a kenyérpirítóban pedig pirul a pirítós. A minikonyha nagy előnye, hogy egy kiadós hétvégi reggeli után elég egy eszközt takarítani, de azért a legtöbben mégis kempingezéskor veszik nagy hasznát.

4. Spagettiformázó

Nemcsak főzni szeretsz, de dekorálni is? Adsz a tálalásra? Akkor ez a formázó neked való, ami a legkeményebb zöldséget is megformálja!

5. Gyümölcshámozó

Nem kell kézzel vagy késsel vacakolni, mert ezt a hámozót pont a kemény héjú gyümölcsök kéregtől való megszabadítására találták ki.

Ezeket olvastad már?

via BrightSide

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...