A pizzatésztából szinte minden konyhában isteni pizzák készülnek a családnak, a feltéteknek pedig csak a képzelet szabhat határt. Azt azonban kevesen tudják, hogy mennyire egyszerű gondolni egyet a folyamat közben, és például megfelelő feltét hiányában irányt váltani a készítés folyamatában. A pizzatészta ugyanis az egyik legsokoldalúbban használható alapanyag, amiből reggelitől a partifalatokon át a desszertekig számos menő étel készíthető. Nézzük az 5 kedvencünket!
Ezt az alaptésztát bátran használhatjátok, ha pedig feldobnátok, ajánlunk plusz recepteket is!
Ezek a vékony ropogós rudacskák csaknem a legkönnyebben elkészíthető ételek a fenti pizzatésztával. A tészta kinyújtásakor különösen hasznos, ha kevés olívaolajjal dörzsöljük át a kezünket, és a pultra is teszünk egy keveset, így könnyedén elérhetjük a vágyott formát. Miután a tésztát hosszú, vékony pálcikákká tekertük, 200 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Valójában nagyon kicsi a különbség a pita tésztája és a pizzatészta receptje között, épp ezért, ha már a pizzának valót gyúrtuk be, mégis inkább mexikóira váltanánk, akkor tegyük meg bátran. Egy dologban viszont lényeges különbség lesz, a pita elkészítésének alappillére egy igazán forró serpenyő, ahol a vékonyra kilapított kis gombócokat pillanatok alatt átforrósíthatjuk.
Kréker
Krékert készíteni partisnacknek már csak akkor is jó ötlet, ha nem boldogulunk a pizzánkkal, vagy egyszerűen nem maradt annyi tésztánk, hogy megérje belőle még egy darabot készíteni. Ilyenkor jön a szuper felhasználási lehetőség, hogy nagyon vékonyra nyújtjuk, amink csak maradt, vékonyan megkenjük az egész tetejét olívával, majd meghintjük sóval és ízlés szerinti fűszerekkel, végül zsupsz be a sütőbe. 200 fok, 10 perc, és máris elkészül a kréker alapunk, amit már csak kézzel harapás méretű darabokra kell tördelnünk. A nyújtást érdemes már a tepsiben elvégeznünk.
Oké, rögvest vitatkoznának velünk az igazi bagettimádók, természetesen nem ez a pontos recept, ugyanakkor, ha egy finom szendvicsre vágynál pizza helyett, akkor csak egy kicsit több pizzatésztát kell magadhoz venned és hosszúra nyújtanod. Ezt követően 40 percig hagyd állni, hogy duplájára pufisodjon. A 200 fokos sütés előtt kenjük meg vajjal, olívával, ízlés szerint fűszerezhetjük, és 20 perc alatt ki is sül az aranybarna tetejű, saját fejlesztésű pizzabagettünk.
Fánkot készíteni pizzatésztából valóban furcsa vállalkozásnak tűnhet, ugyanakkor egyáltalán nem lehetetlen, csak arra kell figyelni, hogy sűrűbbek lesznek a kis bucijaink a szaggatás előtt, valamint nem árt, ha időben rájövünk, hogy édesre váltottunk az elképzelésünkben, hogy megfelelő arányokkal dolgozzunk.
Ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
Új csomagolást kap a világ leghíresebb chips márkája
Lecseréli régi csomagolását a világhírű Pringles chips. Az eddig fémből, papírból és műanyagból készült doboz teljesen újrahasznosítható lesz.
Masszi- Rigó CsillaHETI ÉTELHOROSZKÓP: Ezért a SZILVÁS finomságért vagy oda a csillagjegyed...
Itt szilva szezonja, ennek köszönhetően szerencsére rengeteg édes receptet el tudunk készíteni. A horoszkópod azt is megmondja, melyik a kedvenced. A jó hír: mind mennyei!
NosaltyFelejtsd el a fehérjeporokat! Ezektől az élelmiszerektől lesz igazán fehérjedús...
Izmosodni szeretnél, ezért napi szinten iszod a fehérjeshake-t? Pedig nagy valószínűséggel nincs rá szükséged - inkább ezeket az élelmiszereket vedd fel a mindennapi listádra!
Bodon Judit dietetikusItt a SZŐLŐ: ezért érdemes jó sokat enned belőle +...
Itt az ősz és a szüret, a piac pedig tele a legfinomabb magyar szőlőkkel. Bemutatjuk, miért a szőlő az egyik legegészségesebb gyümölcsünk, és hogy mit készítsünk belőle.
Szekeres Dóra