Az internetben nem csak az a jó, hogy nagyon sok információ, zene, film közül lehet válogatni, és így mindenki sokkal könnyebben hozzáfér az áhított művekhez, de az online közösségeknek köszönhetően a gasztronómiai trendek is alakíthatóak. A Huffington Post válogatásából most öt olyan ételt választottunk, melyeket az internet tett naggyá - nem állítjuk, hogy minden esetben méltán, mert több esetben is a jópofaságnál vagy érdekességnél többre nem nagyon értékelhető alkotásokról, alapanyagokról van szó. Íme, mely ételeket tette naggyá 2013-ban a web világa!
Cronut
A magyar kritikusokat is megosztó cronut igazából egy instant boldogságbomba: croissant és fánk keresztezése, amit egy New Yorkban élő pék fedezett föl, és ragaszkodván a teljesen autentikus elkészítéshez, hosszú, majd’ egynapos procedúra árán készíti el cronutjait, melyekre aztán a várólistákon ácsingózó falánkok csapnak le.
Ramenburger
Tavaly nyáron jelent meg a csöppet bizarr, de mindenképpen gondolkodóba ejtő hamburger ötlete, melynek legfőbb jellegzetessége, hogy a burger talapzatát, a zsemlét iktatja ki a forgalomból. Mivel jó hamburgerzsemlét amúgy is nehezen kapni, így ezért annyira nem kár - a ramentésztából főzött, majd megpirított “zsemle” egészen okos pótléknak tűnik.
Lóhús
Több cikk is született tavaly a nemzetközi sajtóban a lóhússal kapcsolatban: a hatóságok sajnos számos olyan húskészítményben is felfedezték összetevőként, melyekben eredetileg semmi keresnivalója nem lett volna - sok büntetést kiszabtak emiatt, valamint termékeket hívtak vissza. Ennek következményeképpen viszont a lóhús pillanatok alatt az internet egyik legnépszerűbb beszédtémája lett.
Fánkszendvics
A fánkba rejtett sült bacon és tojás sokakból váltott ki ellenérzést, másokból pedig imádatot - a Dunkin' Donuts egyenesen azt állította, hogy az új kedvenc örökre megváltoztatta a reggelizési szokásokat. Mindenesetre úgy tűnik, az internet imádta a jelenséget, legyen ennek bármi is az oka.
Bacon taco
A dudefoods.com egy egészen elképesztő tacot alkotott meg az utókor számára: baconból, sörösüveg segítségével formáztak szendvicset, amit aztán annak rendje szerint meg is töltöttek, majd mindennek elkészítették az édes, csokoládés változatát is.
(via Huffingtonpost)