5 édesség, amit soha ne egyél cukrászdában

Bizony, egyes cukrászdákban nem szeretnek pazarolni, ezért sokan sajnos szívesen használják fel az este megmaradt sütiket a másnapi finomságokban...

Egy cukrászdában dolgozó olvasónk osztotta meg velünk sajnálatos tapasztalatát, miszerint bizony nemcsak az éttermekben és a fagyizókban próbálnak minden egyes falatot megmenteni, hanem egyes cukrászdákban is. Most elárulta, mely édességek azok, amelyekből ő személy szerint inkább nem enne...

Puncstorta

Azokat a sütiket, amelyek már több napig álltak a pultban, és fehér piskótával készültek, legtöbbször puncstortává alakítják. Gyorsan lekaparják a tésztáról a tölteléket, majd egy tálba teszik a maradék piskótát, és elkészítik a puncstorta töltelékét, amibe még kávé, rumaroma és cukor is kerül.

Inkább készítsd otthon:

Lusta puncstorta

Már régóta vágytunk egy házi puncstortára, végre rávettem magam. Nekünk ízlett, bár tény, hogy nagyon édes, elég laktató, szóval nyugodtan vissza lehet venni a cukor mennyiségéből ...

Gluténmentes puncstorta

A puncstorta igazi ünnepi sütemény is lehet, ha az ember rááldozza az időt, és ki is díszíti szépen. Ez a verzió gluténmentes, és belül igazán gyümölcsös… na meg csodaszép!

Szilvapálinkás puncstorta

Egy kedves kollégámat szerettem volna meglepni a kedvenc tortájával. Mivel az alap puncstortát már elkészítettem neki, de a kamrában ott állt egy butélia jóféle házi szilvapálinka, ...

Kókuszgolyó, kókusztekercs

A csokis piskótával készült süteményekről ugyanolyan eljárással fejtik le a tésztát, mint a fent említett fehér piskótásokról, majd összekeverik keksszel, tejjel, rummal, összegyúrják, és hozzáadják a kókuszreszeléket. Természetesen a kókusztekercs fehér krémjét frissen készítik.

Receptajánló, ha a házira szavazol:

Keksztekercs

Ezt a sütit a fiam iskolai születésnapozásához készítettem. Könnyen, sütés nélkül elkészíthető. (Nem hozott haza belőle.)

Maradékmentő kókuszgolyó

Ki ne szeretné a kókuszgolyót? Gyermekkorunk nagy kedvence, aminek a közepéből mindig kipiszkáltuk a meggybefőttet. Ez a recept igazából úgy készült hogy benéztünk a spájzba, (a ...

Kókuszos keksztekercs

Ki ne szeretné a meghatározó gyerekkori édességet, a vendégségek, születésnapi bulik és iskolai vásárok sztárját, a keksztekercset? Ez itt a mi verziónk, próbáljátok ki, vagy ...

Csokibomba

A dundi, kerek csokibomba már sajnos sokkal többet elnyelhet: ennek a sütinek az aljába is sokszor kerül maradék piskóta, a krémet pedig a szintén maradék sütikből kiszedett krémekből főzik fel, majd jó sok kakaóporral összekeverik.

Sportszelet

Mivel ez a sütemény is alapvetően keksszel készül, így ebbe is belekerülhet a maradék piskóta, amit ez esetben ledarálnak. Kell még hozzá egy kis csoki, kakaópor és egy kevés rumaroma, hogy elnyomja az eredeti édesség dominánsabb összetevőit.

Próbáld ki ezeket:

Sportszelet egyszerűen

Az egyik legklasszikusabb süteményünk a házi sportszelet, amit ráadásul szó szerint percek alatt összedobhatunk. Ennek ellenére sokféle verzió létezik belőle: a miénkbe most például ...

Rumos-kakaós kekszszelet

Egy kislánytól kaptam egy Sport szeletet ajándékba. Mivel visszautasítani nem volt szívem, így inkább megígértem neki, hogy egyik délután majd együtt esszük meg. Csak azt felejtettem ...

Sport szelet 3.

Nagyobbik fiam lapozgatta a Prima Konyha magazint és rátalált erre a receptre.  Nekik az a rész ízlett a legjobban, amit nem vontam be étcsokoládéval. Érdemes úgy is kipróbálni, tényleg ...

Természetesen fontos hozzátenni, hogy közel sem mindegyik helyen bevett szokás a vevők átvágása, és mi mélyen elítéljük ezt a hozzáállást. És mindig a minőségi cukrászdákra voksoljunk!

Ezeket olvastad már?

címlapkép: Getty

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...