5 édesség, amit soha ne egyél cukrászdában

Bizony, egyes cukrászdákban nem szeretnek pazarolni, ezért sokan sajnos szívesen használják fel az este megmaradt sütiket a másnapi finomságokban...

Egy cukrászdában dolgozó olvasónk osztotta meg velünk sajnálatos tapasztalatát, miszerint bizony nemcsak az éttermekben és a fagyizókban próbálnak minden egyes falatot megmenteni, hanem egyes cukrászdákban is. Most elárulta, mely édességek azok, amelyekből ő személy szerint inkább nem enne...

Puncstorta

Azokat a sütiket, amelyek már több napig álltak a pultban, és fehér piskótával készültek, legtöbbször puncstortává alakítják. Gyorsan lekaparják a tésztáról a tölteléket, majd egy tálba teszik a maradék piskótát, és elkészítik a puncstorta töltelékét, amibe még kávé, rumaroma és cukor is kerül.

Inkább készítsd otthon:

Kókuszgolyó, kókusztekercs

A csokis piskótával készült süteményekről ugyanolyan eljárással fejtik le a tésztát, mint a fent említett fehér piskótásokról, majd összekeverik keksszel, tejjel, rummal, összegyúrják, és hozzáadják a kókuszreszeléket. Természetesen a kókusztekercs fehér krémjét frissen készítik.

Receptajánló, ha a házira szavazol:

Csokibomba

A dundi, kerek csokibomba már sajnos sokkal többet elnyelhet: ennek a sütinek az aljába is sokszor kerül maradék piskóta, a krémet pedig a szintén maradék sütikből kiszedett krémekből főzik fel, majd jó sok kakaóporral összekeverik.

Sportszelet

Mivel ez a sütemény is alapvetően keksszel készül, így ebbe is belekerülhet a maradék piskóta, amit ez esetben ledarálnak. Kell még hozzá egy kis csoki, kakaópor és egy kevés rumaroma, hogy elnyomja az eredeti édesség dominánsabb összetevőit.

Próbáld ki ezeket:

Természetesen fontos hozzátenni, hogy közel sem mindegyik helyen bevett szokás a vevők átvágása, és mi mélyen elítéljük ezt a hozzáállást. És mindig a minőségi cukrászdákra voksoljunk!

Ezeket olvastad már?

címlapkép: Getty

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...