5 dolog, amit jobb, ha mindig a tűzhelyed mellett tárolsz

Kezdő háziasszonyok, főzni most tanulók, kíváncsiak figyelmébe ajánljuk - ezt az 5 dolgot mindig tartsd a tűzhelyed közelében, hogy minden gördülékenyen menjen.

Szóval, nagykonyhások figyelem - a kisebb konyhával rendelkezőknek valószínűleg eleve a közelében van minden hozzávaló és konyhai eszköz, méghozzá helyhiány miatt, de persze nekik sem árt ezekről tudni. Szóval jöjjön 5 dolog, amit hasznos, ha magadhoz közel tartasz, amikor a tűzhely mellett állsz.

1. Só

Nálunk még népmese is szól a só fontosságáról, szóval ő az egyik a listán. És nem, nem az asztali sószóró, amit fél órát rázhatsz, hogy egy lábasnyi levest kellően megízesíts, hanem egy sótartó, amiből csippenteni tudsz, ahogy kell. A sózás lényege főzéskor az ízfokozás, az ízek telítetté változtatása, ehhez pedig vajmi kevés lesz egy pici lukú sószóró.

Ezt láttad?

3 konyhai eszköz a ’80-as évekből, amit te is használtál

2. Fakanál

Mivel a szakácsok 99%-a mindent ezzel kever és kavar főzés közben, elengedhetetlen, hogy a kezed ügyében legyen. Tárold a pultodon vagy a falra lógatva.

3. Olaj

Amivel főzöl. Lehet olívaolaj, étolaj vagy akár kókuszzsír, legyen közel a tűzhelyhez, mert pont elég sűrűn kell ahhoz, és általában gyorsan is, hogy hasznos legyen, ha melletted van.

via GIPHY

4. Konyharuha /edényfogó

Na ez tényleg kötelező. Ha meg kell fognod a forró lábast vagy felemelni a tetőt, muszáj, hogy gyorsan érte tudj nyúlni. Vigyázz, ne gyulladjon ki a textil, miközben a láng felett hadonászol! (Megtörtént eset.)

Receptajánló:

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

Habkönnyű túrógombóc

Sok helyen ettem már túrógombócot, de igazából sehol sem ízlett, mert kissé kemény, nehezen rágható gombócok voltak csupán... Míg nem nővérem egy ismerősétől hozta ezt a receptet, ...

5. Fűszerek

A só folytatása, de szintén létszükségletnek érezzük megemlíteni a fűszereket, hiszen miért is volna jó, ha a kakukkfűért, bazsalikomért vagy fűszerpaprikáért a spájzig kéne kolbászolnod, miközben kavargatod a forró ételt.

Ti mivel egészítenétek ki a listát?

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...