5 dolog, ami minden szingli fagyasztójából elengedhetetlen

Ha egyedül élsz, és főzni is szoktál, biztos hasznodra válik majd, ha kicsit most beleássuk magunkat, mi az, amiből mindig jó, ha van a mélyhűtődben.

Ha egyedül élsz, és magadra főzöl, tuti sokszor uralkodik káosz - illetve akad némi hiányosság - a hűtődben, de főleg a mélyhűtődben. És pont mert egyedül vezeted a háztartást, és csak egyetlen emberre kell gondolnod, sokszor marad rád a maradék (mert a boltok nem egy emberre csomagolnak), vagy veszel/főzöl valamiből túl sokat, és gondolkodsz, mihez kezdj vele. Aztán ott vannak azok, amikből mindig jó, ha akad otthon. Na ilyenkor kerül elő a fagyasztó. Ehhez adunk most segítséget:

1. Kenyér

via GIPHY

A kenyér és pékáru az a dolog, amiből nehéz pont annyit venni, amennyit egyedül, még frissen el tudsz pusztítani. Hacsak nem kifliben-zsömlében gondolkodsz. Ilyenkor jön jól a fagyasztó: tedd jégre a friss kenyered, pékárud kisebb darabokban, szeletekben. Hidd el, imádni fogod magad mondjuk vasárnap, mikor minden zárva.

2. Hús

via GIPHY

Alap, nem csak szingliknek, de rájuk még inkább igaz, hogy a hús lefagyasztása életük része - hacsak nem vegák/vegánok. Ennek oka, hogy viszonylag nehéz egy adagot venni belőlük, így a maradékot jégre tesszük. Érdemes adagonként elkülönítve fagyasztani, hogy könnyen kiolvaszthassuk!

Ezt is nézd meg:

6 tipp, hogyan rendszerezd a fagyasztódat, ha jót akarsz

3. Zöldfűszerek

Ha tényleg rendszeresen főzöl, nem kerülheted meg a friss zöldfűszerek használatát, amik tényleg csak akkor jók, ha buja zöldek és teljesen frissek - a szárított, valljuk be, halottnak a csók. Mivel csokorral, bokorral vesszük, és kevesen termesztjük őket otthon, ezért jó, ha aprítva, fóliába csomagolva vagy kis dobozban jegeled őket.

4. Mirelit zöldség

Brokkoli, zöldborsó, zöldbab, stb - ha ezekből mindig tartasz otthon a fagyasztóban, nem bánod meg, mert kisegítenek egy-egy ebédötlet során, és mivel egyedül élsz, egész sokáig elvagy 1-1 zacsival.

5. Maradék

Marhalábszár pörkölt

Nálunk, a Dél-Alföldön igen közkedvelt étel.Nagyobb összejöveteleket el sem lehet képzelni nélküle. Igaz, hogy olyankor nagy adagban, bográcsban készül. Az én pörköltemben nincs ...

Szintén ugyanannak a problémának a mentén: egy adagot nehéz főzni, a 2-3. napon már ráununk ugyanarra az ételre, ezért lejegeljük (rosszabb esetben kidobjuk). Vigyázzunk, mert nem minden bírja a fagyasztást: tejterméket tartalmazó ételek, salátafélék, rántott, frissen sült dolgok nem, pörkölt alapú cuccok, alaplevek, levesek mehetnek, de PORCIÓZVA, címkézve! Ha nem osztod 1-1 adagra, bánni fogod.

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...