Sokan megküzdünk a stresszel - nap mint nap. Az a legszörnyűbb benne, hogy utóhatásai fokozott terhelés esetén állandó hatásokká válhatnak: olyan fájdalmakra gondolunk itt, mint a nyak- és hátfájás, migrén, stb. Létezik viszont pár stresszcsökkentő étel, melyekkel jó eséllyel ezek a tünetek is kordában tarthatóak.Öt olyan kiváló élelmiszert ajánl a finedininglovers.com, amelyek fontos tápanyagokat, ásványi anyagokat tartalmaznak: például sok magnéziumot, B12-vitamint, omega 3-zsírsavakat - ezek mind hozzájárulhatnak a kiegyensúlyozottabb idegrendszerhez. A zöldségek, mint például a sárgarépa és a brokkoli sült marhahússal jó választás, az édesköménnyel vagy a naranccsal is jól jársz, azzal meg különösen, ha házilag készítesz magadnak mandulatejet. Íme, néhány étel, ami hozzájárulhat a nyugodtabb napokhoz:
Mandula
A mandula az egyik legismertebb “hangulatjavító”. Évek óta hangsúlyozzák, milyen jót tesz, ha a vizsgázó diákok tanulás közben illetve előtt sok mandulát fogyasztanak.
Hal
Szinte minden halról úgy hírlik, hogy fogyasztása hozzájárul nemcsak az egészségesebb szív- és érrendszerhez, hanem a stressz csökkentéséhez is.
Banán
De a banánon kívül még a spárga, az édesburgonya, a zabpehely és a vörösbor - mind jól ismert, szívbarát élelmiszerek, és az idegrendszer működésének is felügyelői.
Brokkoli
Elméletileg a brokkoli is hasznosnak bizonyulhat túlhajszoltság esetén. Tégy egy próbát!
Narancs
Segíti az immunrendszer ténykedését, ami azért jó, mert ezáltal hozzájárul a betegségek megelőzéséhez, valamint az öregedés lelassításához. A C-vitamin is elengedhetetlen a kiegyensúlyozott idegállapothoz.
(via finediniglovers.com)