4+2 recept húsvétra – haladóknak

Húsvétra általában jól bevált, az évek során kitapasztalt menüsorral készülünk – akárcsak karácsonyra. Most azonban máshogyan alakul! Böngészd végig az általunk ajánlott recepteket!

Úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk a bárányhúst, újfajta kalácsot és egy répatorta-receptet is – ahogy eddig nem! Ha egyszer kipróbáltad őket, ezentúl te sem akarsz majd mást készíteni húsvétra!A bárányhúst – nem szépítjük – nem könnyű beszerezni, vagy ha mégis, azt már sokszor eleve gyanúval fogadjuk: Budapesten a Nagykörúton viszont nemrégiben nyílt egy kifejezetten bárányhúsra specializálódott üzlet, érdemes vele próbát tenni. Vidéken a piacokon legyünk szemfülesek, hátha itt-ott megpillantjuk, de a legcélszerűbb érdeklődni a henteseknél vagy előre megrendelni náluk, ha be tudják szerezni. A bárányhús egyébként nagyon egészséges, a mindent elárasztó csirkeőrülettel szemben valódi kuriózum, pedig hihetetlenül egészséges fehérjeforrás, fogyókúrázóknak kifejezetten ajánlott. Isteni, ízletes húsának nem nagyon lehet ellenállni. Rozmaringgal és fokhagymával készítik legtöbbször – a húsba tűzdelve tökéletesen átjárja az ételt a fűszerek aromája.

A kashmir konyha zamata >>

Próbálkozhatsz még ezen kívül zsályával, borsikafűvel és kakukkfűvel, ezek mind nagyon jól illenek a bárányhoz. Ha kapsz valahol mélyhűtöttet – kínálhatunk mellé párolt spárgát, újburgonya híján viszont marad a régi krumpli, ezt süssük héjában és így, hasábokra szelve kínáljuk mellé. A szokásos, kelt tésztás húsvéti kalácsot ezúttal spékeld meg egy kis sáfránnyal. Ha a répatortától eddig ódzkodtál, próbáld ki ezt a nagyon gazdag receptet és garantáltan egyetlen vendégednek sem marad hiányérzete vagy titkos vágya egy krémes után!

Kalácsrecepteket itt is találsz még >>

Sajnos a friss, szabadföldi paradicsomra még jó darabig várnunk kell, de hála a természetes tartósítási módszernek – aszalás –, ilyenkor is lophatunk némi napfényt az előző év terméseiből a tavaszba. A paradicsomos-bazsalikomos tekert kenyér egy kis olasz temperamentummal is felpezsdíti a konyhát, s mennyivel izgalmasabb ezt karikázni a húsvéti sonka és torma mellé! Jó étvágyat mindenkinek, aztán ne csodálkozz, ha ezek a receptek mindenki kedvenc szakácsává avatnak!

Melyik ecet mire jó? >>

Olvass még több érdekességet az Egy kis plusz rovat cikkeiben! >>

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...