Ilyen ételeket kéne fogyasztania a 40 feletti nőknek

Mint kiderült, a nőknek érdemes magas káliumtartalmú ételeket fogyasztaniuk 40 éves kor után, hogy elkerüljék a stroke esélyét.

12 százalékkal ritkábban érheti stroke és 16 százalékkal ritkábban ischaemiás stroke azokat a nőket, akik magas káliumtartalmú ételeket fogyasztanak.

A szakértő szerint a kálium pótlásához sima vagy édesburgonyát, banánt vagy fehérbabot érdemes gyakran fogyasztani

A korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a kálium-fogyasztás csökkentheti a vérnyomást, de azt nem állították biztosra, hogy megakadályozhatja a stroke-ot vagy annak halálos kimenetelét

– mondta a szakértő.

A vizsgálatok során azonban kiderült, hogy 10 százalékkal kisebb volt a korai elhalálozás esélye azoknál a nőknél, akik a legtöbb káliumot fogyasztották. Azon nők között, akiknek nem volt magas vérnyomása, 27 százalékkal volt kisebb az esélye az ischaémiás stroke-nak, és 21 százalékkal csökkent bármilyen stroke aránya azokhoz képest, akik a legkevesebb káliumot fogyasztottak egy kísérlet során.

Édesburgonya-pirítós

Egy amerikai oldalon jött szembe ez a különlegesség, ami persze csak első ránézésre tűnik furcsának, ha egyszer elkészíti az ember, nem is érti, miért nem jutott még addig az eszébe. ...

Téli minestrone Anna konyhájából

Sokszor találkoztam már ezzel a levessel korábban is, ettem a hazájában is, és természetesen az olasz konyha elkötelezett híveként magam is készítem néhanapján. A legjobban az itáliai ...

Mogyoróvajas „banánmagnum”

Ez a szuperegyszerű és villámgyors nassolnivaló mindössze 5 alapanyagból áll! Ezek a földimogyoróba hempergetett, rádermedt étcsokoládéval borított, mogyoróvajas banánnyársak igazán ...

A szakértő szerint a kálium pótlásához sima vagy édesburgonyát, banánt vagy fehérbabot érdemes gyakran fogyasztani.

Forrásunk volt.


Ezek az életmódos cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...