4 tök egyszerű tipp, hogy ne csússz szét, ha most otthonról dolgozol

Azt gondolhatnád, hogy dolgozni sokkal egyszerűbb otthonról, hiszen te oszthatod be az idődet...azonban pont ez okozhat nehézséget.

1. Legyen meg mindennek az ideje!

Pontosan szabd meg, hogy mikor mit csinálsz. Fontos, hogy kitűzd, mikor kezded el a munkát, mikor ebédelsz, és mikor hagyod abba. Ilyenkor könnyebb belecsúszni abba a hibába, hogy még este is dolgozol, mikor már rég pihenned kéne. Tartsd be a határidőket, mert hosszútávon nem egészséges, ha nincs meg a megtervezett napi rutinod.

via GIPHY

2. Öltözz fel!

Az elmúlt napokban hatalmas pulcsikban, melegítőgatyában és smink nélkül rohangáltál a lakásban? Persze nem azt várja el tőled senki, hogy ugyanolyan csinos legyél, mint az irodában, de azért öltözz fel rendesen. Kutatások igazolták, hogy azok, akik a home office-ban is kicsinosítják magukat, sokkal hatékonyabbak, mint akik nem.

via GIPHY

3. Tarts szünetet!

Sajnos én is sokszor beleesem abba a hibába, hogy egész nap nyomom a gépet, és valahogy elfelejtek ebédelni. Hidd el, csak azért mert otthon vagy, ugyanúgy jár az ebédszünet.

via GIPHY

4. Állj fel!

Bizony, az a szabály, hogy óránként fel kell állni 5 percre, most is érvényes, nem csak az irodában. Menj ki a konyhába, tölts magadnak vizet, sétálj egy kicsit a lakásban, végezz pár tornagyakorlatot, nyújts egy kicsit, vagy szívj egy kis friss levegőt – nyiss ablakot vagy menj ki az erkélyre, ha van!

via GIPHY

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...