4 tipp, mit készíts céklából

Jobb sorsra érdemes zöldség a cékla, sokan idegenkednek tőle, pedig mennyi finomság készülhet belőle! Lépj túl a savanyúságon és használd ki a céklaszezont – több variáció akad, mint hinnéd!

Céklaszezon: válts vörösre! >>

Céklafasírt

Nem bírok betelni a cékla színével! Újra meg újra rácsodálkozom, hogy hogyan létezhet ilyen csodálatos szín egy zöldség belsejében. Az íze viszont megosztja az emberiséget. Aki még ...

A céklát itt, a NoSaltyn is nagyon sokan szeretitek. Savanyúságként eltéve már jól ismerjük, sőt a nagy téli evészetek kedvelt kiegészítője az élénk színű zöldség. A cékla hihetetlenül egészséges, erősen antioxidáns növény, tehát komoly szerepe van a rákos megbetegedések rizikófaktorának csökkentésében, szabadgyök-semlegesítő hatása révén. Jó lenne nagyobb mennyiségben fogyasztani, de mi készüljün belőle, ha nem savanyúság? Mutatunk pár tippet, jöhetnek a levesek, saláták, fasírt – igen, ez mind készülhet céklából!

Szuperélelmiszer – a mindentudó méz >>

Céklasaláta 2.

Ennek a salátának a titka a cékla zsengeségében rejlik. Tudvalévő, hogy minél kisebb a céklagumó, annál kifinomultabb, lágyabb ízű, így érdemes a piacon a kisebb példányokat ...

Céklafőzelék babáknak

Kevés egészségesebb zöldséget lehet elképzelni gyermekünk tányérján a céklánál, valódi vitaminözön. Érdemes héjastul, alufóliába bugyolálva sütni, és csak aztán pucolni, ...

Orosz borscs

Az borscs egy leves, de sok helyütt ezt inkább már egytálételnek hívnák, annyira gazdag és sűrű. Sok variációja létezik, általában a hozzávalók változtatásából adódóan, de az ...

A céklalevest, másnéven borscsot páran már biztosan jól ismeritek, de jó recept híján nem biztos, hogy nekiveselkedtetek az összeállításának. Pedig az ínséges hideg évszakban töltekeznünk kell a vitaminokkal, a borscs pedig rengeteg zöldséget kíván meg és akár hidegen is fogyasztható (persze novemberben jobb a melegítés).

Szüret a kamrában: elő a paradicsommal! >>

Céklakrémleves 2.

Ez a borscs egyik változata, amit egy angol nyelvű "Leves-Bibliában" talált az asszony. Mi nagy adagokban készítjük (arányosan megtöbbszörözve a hozzávalókat), mert jól eláll ...

A saláták: nyers, frissen reszelt céklát válasszunk hozzájuk, a kisebb gumók általában sokkal finomabbak. Készíthetünk fehérborecetes öntetet, köménnyel, sóval, olívaolajjal összedolgozva, de akár fokhagymás joghurttal is összeforgathatjuk. A céklafasírt maradéktalanul visszaadja a csodálatos, élénken pink színét a gumóknak, nagyban hasonlít a klasszikus fasírt receptjéhez. Nem őrültünk meg – bármilyen hihetetlen, még muffin alapanyagaként is mennyei lesz!

További céklás receptekért kattints ide! >>

Villámfogások: amíg a tészta kifő >>

5 vacsora, amit ezúttal sem hagyhatsz ki >>

Az istenek gyümölcse >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...