4 tipp, mit készíts céklából

Jobb sorsra érdemes zöldség a cékla, sokan idegenkednek tőle, pedig mennyi finomság készülhet belőle! Lépj túl a savanyúságon és használd ki a céklaszezont – több variáció akad, mint hinnéd!

Céklaszezon: válts vörösre! >>

A céklát itt, a NoSaltyn is nagyon sokan szeretitek. Savanyúságként eltéve már jól ismerjük, sőt a nagy téli evészetek kedvelt kiegészítője az élénk színű zöldség. A cékla hihetetlenül egészséges, erősen antioxidáns növény, tehát komoly szerepe van a rákos megbetegedések rizikófaktorának csökkentésében, szabadgyök-semlegesítő hatása révén. Jó lenne nagyobb mennyiségben fogyasztani, de mi készüljün belőle, ha nem savanyúság? Mutatunk pár tippet, jöhetnek a levesek, saláták, fasírt – igen, ez mind készülhet céklából!

Szuperélelmiszer – a mindentudó méz >>

A céklalevest, másnéven borscsot páran már biztosan jól ismeritek, de jó recept híján nem biztos, hogy nekiveselkedtetek az összeállításának. Pedig az ínséges hideg évszakban töltekeznünk kell a vitaminokkal, a borscs pedig rengeteg zöldséget kíván meg és akár hidegen is fogyasztható (persze novemberben jobb a melegítés).

Szüret a kamrában: elő a paradicsommal! >>

A saláták: nyers, frissen reszelt céklát válasszunk hozzájuk, a kisebb gumók általában sokkal finomabbak. Készíthetünk fehérborecetes öntetet, köménnyel, sóval, olívaolajjal összedolgozva, de akár fokhagymás joghurttal is összeforgathatjuk. A céklafasírt maradéktalanul visszaadja a csodálatos, élénken pink színét a gumóknak, nagyban hasonlít a klasszikus fasírt receptjéhez. Nem őrültünk meg – bármilyen hihetetlen, még muffin alapanyagaként is mennyei lesz!

További céklás receptekért kattints ide! >>

Villámfogások: amíg a tészta kifő >>

5 vacsora, amit ezúttal sem hagyhatsz ki >>

Az istenek gyümölcse >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...