4 tipp, amivel ízletesebbé teheted az unalmas brokkolidat

A brokkoli rendkívül egészséges és teli van vitaminnal és segíthet a fogyásban is, mégis sokan nem szeretik. Adunk négy tippet, amivel feldobhatod a zöldséget.

A brokkoli a legmegosztóbb zöldségek egyike, valljuk be, méltatlanul. Rengeteg hasznos tápanyag található benn, a vason, káliumon az A-vitaminon át a cinkig. Immunerősítő hatása, és zsírégető hatása is ismert.

A leggyakoribb ok, amiért az emberek nem szeretik a brokkolit, mert túlfőzik, így íze is kellemetlenebb lesz. Íme néhány tipp, amivel feldobhatod, és igazán királlyá varázsolhatod a zöldséget.

1. Süsd meg!

Ha megkóstolod a sült brokkolit, biztos nem tudsz majd róla leállni. A sütés során a természetes cukrok felszabadulnak a zöldségben, és így egy igazán gazdag ízt kapunk. A zöldség kívül ropogós, belül pedig puha lesz. Előtte elég rá egy kis olívaolaj, só és bors. A sütőben 200-220 fokon, 15-20 perc alatt megpirul.

Sült brokkolis kedvenceink:

2. Vegyél egy friss brokkolit, és vágd kis rózsákra!

Az előre felvágott, vagy fagyasztott brokkolival nyerhetsz némi időt a főzésnél, de nagyobb az esélye, hogy a zöldség kész állapotban íztelenebb lesz. Vegyél inkább friss brokkolit, azzal nem lőhetsz mellé. Vágd fel kis rózsákra!

3. Ha párolod, ne párold túl!

Ahogy az imént említettem, nincs rosszabb a túlfőzött brokkolinál. Minél tovább pároljuk a zöldséget, annál inkább veszít a szép sötétzöld színéből, és íztelenebb is lesz. A közepesre vágott brokkoli rózsáknak elég öt perc is a forró vízben. Ezután sózzuk, borsozzuk és kenjük át vajjal vagy olíva olajjal a zöldséget!

Levesek brokkoliból:

Zöldséges brokkolileves

Nagyon szeretem a brokkolit mindenféle formában. Most éppen levest szerettem volna készíteni belőle, de nem krémlevest. Nos úgy láttam, leginkább krémlevesek vannak itt....én meg ...

Egyszerű vegyes zöldségleves

A mi családunk a leveses fajtához tartozik, mindegy, hogy ragu, krém, becsinált, gyümölcs, vagy zöldség, csak leves legyen. Különösen igaz ez a hűvösebb napokra, amikor egy tál jó ...

4. Frissítő blansírozás

A blansírozással igazán frissé, és ropogóssá teheted a brokkolirózsákat. Forrásban lévő vízbe beledobjuk a közepesre vágott rózsákat, és 1-2 percig pároljuk, majd azonnal szűrjük le, és dobjuk a zöldségeket jéghideg vízbe. Ezzel a folyamattal gyönyörű szép, sötét zöld marad a brokkoli, ami tökéletesen illik majd a salátákba.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Huffington Post.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...