4 tipp, amivel ízletesebbé teheted az unalmas brokkolidat

A brokkoli rendkívül egészséges és teli van vitaminnal és segíthet a fogyásban is, mégis sokan nem szeretik. Adunk négy tippet, amivel feldobhatod a zöldséget.

A brokkoli a legmegosztóbb zöldségek egyike, valljuk be, méltatlanul. Rengeteg hasznos tápanyag található benn, a vason, káliumon az A-vitaminon át a cinkig. Immunerősítő hatása, és zsírégető hatása is ismert.

A leggyakoribb ok, amiért az emberek nem szeretik a brokkolit, mert túlfőzik, így íze is kellemetlenebb lesz. Íme néhány tipp, amivel feldobhatod, és igazán királlyá varázsolhatod a zöldséget.

1. Süsd meg!

Ha megkóstolod a sült brokkolit, biztos nem tudsz majd róla leállni. A sütés során a természetes cukrok felszabadulnak a zöldségben, és így egy igazán gazdag ízt kapunk. A zöldség kívül ropogós, belül pedig puha lesz. Előtte elég rá egy kis olívaolaj, só és bors. A sütőben 200-220 fokon, 15-20 perc alatt megpirul.

Sült brokkolis kedvenceink:

2. Vegyél egy friss brokkolit, és vágd kis rózsákra!

Az előre felvágott, vagy fagyasztott brokkolival nyerhetsz némi időt a főzésnél, de nagyobb az esélye, hogy a zöldség kész állapotban íztelenebb lesz. Vegyél inkább friss brokkolit, azzal nem lőhetsz mellé. Vágd fel kis rózsákra!

3. Ha párolod, ne párold túl!

Ahogy az imént említettem, nincs rosszabb a túlfőzött brokkolinál. Minél tovább pároljuk a zöldséget, annál inkább veszít a szép sötétzöld színéből, és íztelenebb is lesz. A közepesre vágott brokkoli rózsáknak elég öt perc is a forró vízben. Ezután sózzuk, borsozzuk és kenjük át vajjal vagy olíva olajjal a zöldséget!

Levesek brokkoliból:

4. Frissítő blansírozás

A blansírozással igazán frissé, és ropogóssá teheted a brokkolirózsákat. Forrásban lévő vízbe beledobjuk a közepesre vágott rózsákat, és 1-2 percig pároljuk, majd azonnal szűrjük le, és dobjuk a zöldségeket jéghideg vízbe. Ezzel a folyamattal gyönyörű szép, sötét zöld marad a brokkoli, ami tökéletesen illik majd a salátákba.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Huffington Post.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...