Az édesburgonyát szinte minden formában imádjuk, de valamiért mégis csak sült krumpliként az igazi, legalábbis számomra...és tudom, hogy sokan vagyunk ezzel így.
Az édesburgonya az egyik legsokoldalúbb alapanyag a konyhában. Csodálatos főzve, kevés zsiradékon serpenyőben sütve, pirítva. Az elkészítésének egyik legegyszerűbb és leghasznosabb módja mégis a sütőben készült változat. Az eredményt így főételkéntés köretként is tudjuk hasznosítani.
Hacsak nem akarsz azonban örökké (na jó, mondjuk hosszú órákig) várni a sült édesburgonyádra, négy dologra kell odafigyelned:
1. Süsd extrán magas hőmérsékleten! Amit csak elbír a sütőd.
2. Kockázd fel! Hacsak nem a burgonya egészben történő sütése a cél, kis kockákkal gyorsítani tudod a sütési időt, és így sokkal jobban fognak a szélek is karamellizálódni az édesburi arabokon.
Ha mégis valami mást készítenél az édes krumpliból, próbáld ki ezeket:
3. Maradjon vagy menjen a héja? Ez teljesen rajtad múlik. Személy szerint szeretem az édesburgonya héjának ízét és állagát is, de nem gond az sem, ha eltávolítod. Az egyetlen dolog, amit elveszítesz, némi hozzáadott tápanyag és rost. Ha marad, akkor viszont plusz ízt ad hozzá a végeredményhez!
4. Ízesítsd őket! Itt a lényeg, és tényleg meg lehet őrülni kicsit a fűszerezés során. Jöhet a kömény, a chilipor és a curry, egyszerűen nem lehet hibázni. Apróra vágott friss gyógynövények? Naná! Remekül mennek majd az édesburgonya alapvetően édeskés ízéhez. Rozmaring, kakukkfű vagy oregánó? Itt a helyük! A legfontosabbról pedig nem is beszéltünk...sózzunk, de nagyon bátran ám!
Ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
Itt a szezon sztárja, a SZILVA – mit kell tudni...
Imádjuk a szilvát, és már itt is van a szezonja! Eláruljuk, mitől olyan finom, mit készíts belőle, és miért hasznos a szervezetednek!
Országh KittiÍgy ne legyen büdös a kukád! Megmutatjuk a tökéletes tisztítási...
Otthonunk egyik legfontosabb eszközét csak kevesen takarítják ki heti, vagy legalább havi rendszerességgel, pedig a kuka igenis igényi a törődést, mutatjuk, hogyan!
Masszi- Rigó Csilla12 ÖREGEDÉSGÁTLÓ étel...forgasd vissza az idő kerekét!
Az idő múlása nyomot hagy az emberi szervezeten, de az alábbi 12 étel segít, hogy karban tartsd magad kívül-belül.
Szász NóriÍgy viseld a maszkot kánikulában, hogy ne bolondulj meg tőle
A maszk mindenkinek nyűg, de mivel jelenleg kötelező, nem érdemes kapálózni ellene – mutatjuk, hogy oldd meg, hogy nyáron is elviselhető legyen az arcodon.
KesselCímlapkép: Getty Images