4 pofonegyszerű tipp, hogy tökéletes legyen a sült édesburid

Jó édesburgonyát könnyű sütni, hiszen isteni finom az alapanyag, de, ha igazán tökéleteset akarsz, akkor érdemes megfogadni ezt a 4 nagyon egyszerű tippet.

Az édesburgonyát szinte minden formában imádjuk, de valamiért mégis csak sült krumpliként az igazi, legalábbis számomra...és tudom, hogy sokan vagyunk ezzel így.

Az édesburgonya az egyik legsokoldalúbb alapanyag a konyhában. Csodálatos főzve, kevés zsiradékon serpenyőben sütve, pirítva. Az elkészítésének egyik legegyszerűbb és leghasznosabb módja mégis a sütőben készült változat. Az eredményt így főételkéntés köretként is tudjuk hasznosítani.

Hacsak nem akarsz azonban örökké (na jó, mondjuk hosszú órákig) várni a sült édesburgonyádra, négy dologra kell odafigyelned:

1. Süsd extrán magas hőmérsékleten! Amit csak elbír a sütőd.

2. Kockázd fel! Hacsak nem a burgonya egészben történő sütése a cél, kis kockákkal gyorsítani tudod a sütési időt, és így sokkal jobban fognak a szélek is karamellizálódni az édesburi arabokon.

Ha mégis valami mást készítenél az édes krumpliból, próbáld ki ezeket:

3. Maradjon vagy menjen a héja? Ez teljesen rajtad múlik. Személy szerint szeretem az édesburgonya héjának ízét és állagát is, de nem gond az sem, ha eltávolítod. Az egyetlen dolog, amit elveszítesz, némi hozzáadott tápanyag és rost. Ha marad, akkor viszont plusz ízt ad hozzá a végeredményhez!

4. Ízesítsd őket! Itt a lényeg, és tényleg meg lehet őrülni kicsit a fűszerezés során. Jöhet a kömény, a chilipor és a curry, egyszerűen nem lehet hibázni. Apróra vágott friss gyógynövények? Naná! Remekül mennek majd az édesburgonya alapvetően édeskés ízéhez. Rozmaring, kakukkfű vagy oregánó? Itt a helyük! A legfontosabbról pedig nem is beszéltünk...sózzunk, de nagyon bátran ám!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...