4 pofonegyszerű tipp, hogy tökéletes legyen a sült édesburid

Jó édesburgonyát könnyű sütni, hiszen isteni finom az alapanyag, de, ha igazán tökéleteset akarsz, akkor érdemes megfogadni ezt a 4 nagyon egyszerű tippet.

Az édesburgonyát szinte minden formában imádjuk, de valamiért mégis csak sült krumpliként az igazi, legalábbis számomra...és tudom, hogy sokan vagyunk ezzel így.

Az édesburgonya az egyik legsokoldalúbb alapanyag a konyhában. Csodálatos főzve, kevés zsiradékon serpenyőben sütve, pirítva. Az elkészítésének egyik legegyszerűbb és leghasznosabb módja mégis a sütőben készült változat. Az eredményt így főételkéntés köretként is tudjuk hasznosítani.

Hacsak nem akarsz azonban örökké (na jó, mondjuk hosszú órákig) várni a sült édesburgonyádra, négy dologra kell odafigyelned:

1. Süsd extrán magas hőmérsékleten! Amit csak elbír a sütőd.

2. Kockázd fel! Hacsak nem a burgonya egészben történő sütése a cél, kis kockákkal gyorsítani tudod a sütési időt, és így sokkal jobban fognak a szélek is karamellizálódni az édesburi arabokon.

Ha mégis valami mást készítenél az édes krumpliból, próbáld ki ezeket:

3. Maradjon vagy menjen a héja? Ez teljesen rajtad múlik. Személy szerint szeretem az édesburgonya héjának ízét és állagát is, de nem gond az sem, ha eltávolítod. Az egyetlen dolog, amit elveszítesz, némi hozzáadott tápanyag és rost. Ha marad, akkor viszont plusz ízt ad hozzá a végeredményhez!

4. Ízesítsd őket! Itt a lényeg, és tényleg meg lehet őrülni kicsit a fűszerezés során. Jöhet a kömény, a chilipor és a curry, egyszerűen nem lehet hibázni. Apróra vágott friss gyógynövények? Naná! Remekül mennek majd az édesburgonya alapvetően édeskés ízéhez. Rozmaring, kakukkfű vagy oregánó? Itt a helyük! A legfontosabbról pedig nem is beszéltünk...sózzunk, de nagyon bátran ám!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...