A 4 legjobb és legolcsóbb testradír a konyhából - ezektől szuper puha lesz a bőröd!

Nem kell a drogériába menned, ha testradírra vágysz, a legjobb hámlasztók alapanyagai ugyanis ott vannak a konyhádban!

Melyikünk ne szeretné a testradírokat? Az öngondoskodás egyik legkellemesebb része a bőrápolás, és ehhez hozzátartozik, hogy nyáron sokkal több figyelmet fordítunk a testápolásra. Az UV-sugárzás elleni védelem alap, de mi a helyzet a selymes, sima bőrrel?

Még a drogériába sem kell elmenned, hogy sok ezer forintért megtaláld a tökéletes termékeket: a legjobb testradírok alapanyagai ugyanis ott vannak a konyhádban! Zárd magadra a fürdőszoba ajtaját, élvezd az otthoni spaélményt a saját magad által kevert kozmetikumokkal!

Önbarnítózás előtt a testradírozás kötelező, de fontosabb események előtt, vagy szimplán önkényeztetésből is elkészítheted a következő recepteket.

Az egyik legegyszerűbb keverék

A tengeri só tökéletes alapanyag testradírhoz, apró szemcséi a bőrre felkenve erőteljes exfoliálóként működnek (hámlasztó, radírozó), ráadásul ebből biztos, hogy mindig találok otthon. A sót valamilyen növényi olajjal, például kókusz-, olíva-, avokádóolajjal érdemes összekutyulni, extraként citromhéjat reszelni bele. Ha szívesebben használnád a kedvenc illóolajadat, az is oké, 2-3 csepp elég belőle. Állítólag Cate Blanchett is erre a házi testradírra esküszik, de ő az egészet megspékeli még mentalevelekkel, és aprítógépben kutyulja össze a hozzávalókat. Ez a házi testradír hűtőben tárolva két hétig simán eláll!

Hámlassz mézzel!

A sót helyettesítheted mézzel, 5-6 evőkanállal melegítsd fel belőle annyira, hogy éppen folyós állagúra olvadjon, ehhez jöhet a növényi olaj. Ha kihűlt, oszlass el benne pár evőkanál kristálycukrot, attól függően, hogy mennyire szeretnéd, hogy hámlasszon a testradírod. Figyelj, hogy semmiképp se tedd bele a cukrot akkor, ha még meleg a méz, mert a szemcsék felolvadnak benne.

Vanília és levendula

Ha fokoznád a luxust ( miért ne), akkor cukros, kókuszolajos (vagy mandulaolajos) alap elkészítésére biztatunk (egyénileg tudod meghatározni, mennyit szeretnél készíteni, és milyen erős radírt szeretnél) , amit spékelj meg egy kevés vaníliakivonattal és pár csepp levendulaolajjal. Az illat és az élmény isteni, a fürdőszobapolcon, a kád szélén is nagyon jól mutat majd!

Zabpehely+méz

A másik egyszerű tippünk, hogy apróra őrölt zabpelyhet párosítsd mézzel: egy evőkanál mézet két evőkanál zabpehellyel keverj össze, ne felejtsd ki az egy evőkanál sót, kókuszolajat és almaecetet sem! A zab gyulladáscsökkentő, radírozó szupersztár összetevő, a méz pedig táplál és hidratálja is a bőrödet. Egy tálban keverd össze az alapanyagokat a konyhában, és vidd magaddal a fürdőbe a frissen készült testradírodat!

Érdemes egy hosszabb, kádban relaxáló délután/este részeként beiktatni ezeket a recepteket, és persze bármikor, amikor úgy érzed, rád fér egy kis extra kényeztetés. Gyújts gyertyákat, vigyél magad mellé egy finom teát, limonádét és egy jó könyvet, a tökéletes kikapcsolódás garantált!

Ezeket olvastad már?

via Byrdie

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...