4 egészséges alapanyag, ami nem hiányozhat a konyhából

Számos kutatás bizonyítja, hogy érdemes egészséges összetevőket választani, mert ezek fogyasztása a szívbetegségtől kezdve a cukorbetegségen át a rákig sok kór megelőzésében szerepet játszhat.

Ha megfelelő alapanyagokból főzünk, nemcsak ízletesebb lesz az étel, hanem a szervezetünknek is kedvezünk. Tehát feltétlenül töltsd fel a konyhád néhány olyan összetevővel, amit most mutatunk.

Fokhagyma

Már az ókori kínai és indiai kultúrákban is tudták, hogy a fokhagymának sok egészségügyi előnye van, többek között az emésztés elősegítése. A modern orvoslás vizsgálatai is bizonyítják, hogy a növény fogyasztása hatással van a koleszterinszint csökkentésére, és egyes ráktípusok kialakulásának kockázatát is csökkenti. Amikor nem számít, hogy a hagymaszag körbeleng, érdemes belőle enni.

Kurkuma

Sok ázsiai étel ezt az aranyló fűszert használja az ételek ízesítésére, kozmetikumok színezésére, de gyógyászati ​​célokra is alkalmazzák. A kurkuma kurkumint tartalmaz, ami javítja az anyagcserét, segít az ízületi gyulladás kezelésében és elősegítheti a degeneratív szembetegségek gyógyulását. A kurkuma gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt még az olyan krónikus állapotok elviselését is megkönnyítheti, mint az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, az epilepszia, a szív- és érrendszeri betegségek, a rák, az allergia, a cukorbetegség, az elhízás, a depresszió és a fáradtság.

Gyömbéres-kurkumás csirkeleves

Szuper egyszerű leves, ami ízében különleges, mégsem kell hozzá semmilyen extra, beszerezhetetlen hozzávaló! Ha rapid üzemmódban szeretnénk elkészíteni, dobjuk kuktába!

Hagyma

Ha kurkumával főzöl, dobj az ételbe néhány hagymát is. Egy tanulmányból kiderült, hogy a hagyma és a kurkuma kombinálása csökkenti a belekben a rák előtti állapotban lévő sejtek méretét, a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. A hagymának van még néhány előnye, például a vérnyomás és a cukorbetegség kockázatának csökkentése.

Francia hagymaleves vajas pirítóssal

A kiindulópont Julia Child hagymalevese volt, de az marha alaplével készül, nincs benne szerecsendió, ellenben van brandy, úgyhogy más ez, de mégis nagyon hasonló. A lényeg: szánjunk rá ...

Sült fokhagyma

Van egy kedvenc turkálóm,. Azon a koncepción alapszik, hogy minden számunkra felesleges cuccot, legyen az ruha, bútor, játék, könyv, konyhai eszköz, konyhai kiegészítő, vagy elektronikai ...

Menta

Dobj egy kis mentát a salátába vagy a teába az allergia csökkentése, a megfázás megakadályozása vagy a torokfájás tüneteinek könnyítése érdekében. Kutatások azt mutatják, hogy ha gyomorfájás vagy gyomorégés kínoz, a menta segíthet a kellemetlenségek enyhítésében, a savas reflux csökkentésében, a gyomorfekélyek megelőzésében és az irritábilis bélszindróma (IBS) kezelésében.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...