382 napig böjtölt egy férfi, hogy lefogyjon

A férfi orvosokkal is konzultált, mielőtt belevágott a nem mindennapi fogyókúrába.

1965-ben Angus Barbierit úgy döntött, hogy 207 kilóról 81-re szeretne lefogyni, ezért nem kevesebb, mint 382 napig nem eszik egyetlenegy falatot sem, vagyis böjtölni fog.

Az akkor 27 éves férfi 1965 júniusában jelentkezett be a Dundee-i Királyi Kórház Egyetemi Orvostudományi Tanszékére, ahol közölte a szakemberekkel, hogy szeretne teljesen lemondani az ételekről, hogy elérje célját.

Helyi hírportálok visszatekintései szerint az orvosok beleegyeztek, hogy ellenőrzésükkel belevághat a kísérletbe, de titkon minden szakember arra számított, ez csak egy fellángolás, a böjt néhány napnál tovább nem fog tartani. Az orvosok vitaminokat és élesztőt írtak fel neki a tápanyag pótlására.

A szakemberek tévedtek, ugyanis Angus Barbierit helyt állt, és betartott minden szabályt: tényleg csak teát, kávét, szódavizet és vitaminokat fogyasztott. Szépen fogyni kezdett, emésztése is teljesen átalakult, és csupán 40-50 naponta ment vécére nagydolgot végezni.

A böjt utolsó harmadában egy kevés cukrot és tejet is tett a teájába és a kávéjába, mert ekkor már nagyon hiányoztak neki az ízek. Végül 1966 júliusban befejezte a kísérletet, amivel sikerült elérnie célját.

És ha azt gondolná bárki is, hogy utána nem sokkal visszahízta a leadott kilókat, akkor nagyot téved, ugyanis Barbieri 5 év után is csupán 88 kilót nyomott.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek