Régi lista, ami a mai napig érvényes - mi legalábbis így gondoljuk, és ti? Az amerikai oldal szerint ezt a 32 magyar ételt kéne aranyba önteni.
A Buzzfeed rukkolt elő pár éve egy listával, amiben 32 olyan "signature', azaz ízig-vérig tipikus és klasszikusan magyar ételt mutat be, amelyet az egész világnak érdemes lenne megismernie. Mi most úgy gondoltuk, újranyálazzuk, de az igazság az, hogy az amerikai lista a mai napig tartja magát - egyedül a rántott húst (és csirkét) illetve a húslevest hiányoljuk, de ezeket nagyon! (Ja, meg a szilvás gombócot. Meg a krumplis tésztát!)
A vasárnapi ebédek sztárja, a hentesek-piacok alapkelléke, a vonatos csomagolt szendvicsek királya. Igen ez a rántott hús!
Lehet csirkéből, sertésből, borjúból, vékonyan-vastagon, a ...
Örökre száműztem az olajban sütött rántott húst a konyhából. És ismét dögevő lettem. Ennek apropójából az örök szerelem, a rántott hús került az asztalra. Ám engem minduntalan ...
Minden házban körülbelül ugyanúgy készül a húsleves, én minden formájában imádom. Bárhol kóstoltam, mindenhol hasonló volt az ízvilág. Kivéve az egyik nagymamámnál. Ő mindig tett ...
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...
A gyümölcsös tálban várta sorsát három szem, jobb napokat is látott alma. Nyersen szóba sem jöhettek, almás pitéhez ennyi túl kevés, így almás palacsintában végezték:-).
Pörköltöt mindenből készítünk, de a legkedveltebbek között simán helyet foglal a sertéspörkölt. A következő receptből megtudhatod, hogy mennyire pofonegyszerű is elkészíteni ezt a ...
Jól megfigyelhető a filmiparban, hogy hálivúdi szuperprodukciók esetén, a határozott névelővel kezdődő és max 1 szavas címűek nagy többségükben thriller, psziho-krimi, vagy horror ...
A hideg gyümölcsleves az egyik legtipikusabb magyar nyári étel - nagyon régóta készítik, mert gyors, frissítő és laktató. Ez a legegyszerűbb, régi elkészítési módja, de nyugodtan ...
Az otthoni rétestészta kivitelezés azért mégiscsak pöpec, arról nem beszélve, mennyire jó érzés a család előtt villogni az ünnepi menünél azzal, hogy “én csináltam a tésztáját ...
A jó paprikás csirke két dolgon múlik: a sok hagymán, hogy vastag legyen a szaft, és a jó minőségű csirkén, hogy ne essen szét fél óra alatt. A többi már csak gyakorlat kérdése...
Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé. Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...
A túrós csusza egyszerűnek tűnik, ennek ellenére van néhány trükk, amit érdemes bevetni annak érdekében, hogy életed legfinomabb csuszáját készíthesd el!
Ez a kedvenc pogácsánk, amiből olykor-olykor sajtos rúd is készül, de lehet vegyesen is készíteni. Az első adag pogácsa szaggatása után kb. 8 mm vastagra nyújtom a leeső részeket, ...
A klasszikus rántott sajtot rendkívül egyszerűen otthonunkban is elkészíthetjük, egyre kell figyelni, hogy duplán panírozzuk, így elkerülhetjük azt a balesetet, hogy sütés közben ...
Az az igazság, hogy annyira tökéletes lett ez a túrógombóc, hogy még én magam is meglepődtem rajta. Nem esett szét főzés közben, szépen egyben maradt, viszont eszméletlenül puha és ...
A rakott krumpli egy olyan étel, amit nem lehet megunni. Mindenkinek van hozzá egy családi receptje, melyet, mint hagyományt követ. Az én receptem alapja ugyancsak egy, a nagymamám által ...
Ritkán járunk cukrászdába, ha útba is vesszük a kedvenc helyünket, célirányosan tesszük: somlói galuskáért megyünk. Most először megpróbálkoztam az elkészítésével itthon. Kissé ...
Ha tökéletes hétvégi reggelit szeretnétek, akkor nem kérdés, hogy ez a kakaós csiga a megfelelő választás. Frissen lefagyasztva, majd pár percre sütőbe téve később is frissnek hat!
Ahány ház, annyi szokás lecsó ügyben. Azt szokták mondani, hogy 1 rész hagyma, 2 rész paradicsom, négy rész paprika - de hogy milyenre vágjuk a hagymát, bográcsban vagy fazékban, lecsó ...
Egyik kedvenc édességem a tejkaramella, a cukormentes diétámba viszont ez nem illeszthető be, így elkezdtem kikísérletezni az édesítőszeres változatot, ami most karácsonyi változatban, ...
Túrós csusza egy kis szalonnapörccel és sok tejföllel...vagy cukorral? Számos olyan fogás van, amit valaki édesen, valaki csakis sósan szeret. Ti mire szavaztok?
Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...
Sütés nélküli nagyon finom kis desszert, és még nem is kerül sokba sem. Csak gondoltam egyet, mit is kéne készíteni, mivel kókuszreszelék mindig van idehaza......hát ezt találtam ki ...
A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...
A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Logikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Legyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...