3+1 virágkötő, akinek aktuálisan rajongunk a munkájáért

Imádjuk a növényeket, és ez nemcsak a cserepesekre igaz, hanem a vágott virágokra is. Ezúttal olyan hazai alkotókat gyűjtöttünk össze, akiktől gyönyörű virágokat és egyedi csokrokat tudsz rendelni, akár anyák napjára is.

Itt a tavasz, aminek kimondhatatlanul örülünk, hiszen ilyenkor éled a természet, egyre több ínycsiklandó zöldséget és gyümölcsöt lehet beszerezni – kezdődik például a spárgaszezon, amit egész télen vártunk. Ennek az újjászületésnek az örömére szeretjük sok-sok színes virággal dekorálni otthonainkat. Persze virágüzletből rengeteg akad a városban, nekünk is számos kedvencünk van, de most független alkotókat gyűjtöttünk össze, akik modern és egyedi virágcsokrokat készítenek, és az elmúlt időszakban megakadt munkájukon a szemünk.

Válogassatok tőlük, akár a közelgő anyák napjára is!

Lili’s Lillies

Színes, bohém, kortárs – bizony, egy csokor virág is lehet újító. Lili alkotásai túlmutatnak a hagyományos virágcsokrokon, inkább már műalkotásnak tekinthetők, amelyek nemcsak dekorálnak, hanem önálló gondolatisággal rendelkeznek. Különleges szín- és virágpárosítások, meghökkentő struktúrák és elrendezések jellemzik ezeket az összeállításokat, amelyek liliomok, orchideák, flamingóvirágok és egyéb különlegességek felhasználásával készülnek.

Dori Legradi Flowers

A Dori Legradi Flowers fő profilja a szárazvirág, de friss virágokat is lehet tőlük rendelni. A hatalmas fejű bazsarózsacsokor megunhatatlan sláger persze, de mi azt szeretjük, ha Dóri elengedi a kreativitását, és izgalmas kompozíciókat állít össze. Nőies, lágy, pasztell csodák kerülnek ki műhelyéből minden héten tematikusan. A gondosan megválogatott virágoknak és az okos összeállításoknak köszönhetően mindig van egy-egy újabb részlet, amit fel lehet fedezni ezeken a csokrokon - instant feltöltődést jelentenek szemnek és léleknek egyaránt.

Two Sisters Flower

A Two Sisters-nél szintén nagy hangsúlyt kapnak a szárazvirágok, de emellett nem maradhatnak el a friss virágokból készült csokrok, amelyek nem kevésbé lenyűgözőek, mint mondjuk a duó szárazvirágokkal dekorált karikái. Vagányak, mégis elegánsak ezek az alkotások, amik tökéletesek bármilyen alkalomra, de igazából egy teljesen átlagos hétköznapon is szívesen meglepnénk magunkat velük ’selfcare’ címszó alatt. A lányoknak üzlete is van, így akár személyesen is el lehet látogatni hozzájuk.

Karol & Blase

Kilóg a csoportból, de nem hagyhattuk ki kedvenc hazai virágtermelőnket, a Karol & Blase-t a felsorolásból. A gasztronómia mellett más területeken is igyekszünk támogatni a hazai termelőket, ami nem túl nehéz, ha ilyen csodás dolgokkal kényeztetnek minket. A Karol & Blase földjeiről szépséges tulipán-, jácint-, nárcisz- és gyöngyikehadak kerülnek ki szezonálisan, és akár bérletet is lehet váltani rájuk, így folyamatosan érkezik a virágutánpótlás. Van, hogy nem kell túlbonyolítani, és olykor egy szépen megkomponált vegyes virágcsokor helyett a kevesebb néha több alapon 15-20 szál tulipán önmagában is elképesztő hatást tud elérni. Csak rá kell nézni ezekre a csokrokra, és érezzük a természet, a föld illatát, a cirógató napsütést.

Címlapkép: Karol & Blase / Facebook


Még több izgalmas cikk erre

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...