Ezt főzheted – 31 húsmentes fogás januárra, a ti receptjeitekből

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most a januári, (a Veganuár-kihívás miatt) húsmentes finomságok következnek! Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Ennek az új évnek a csodás első hónapjára csupa olyan fogást hoztunk nektek, amit igazából tőletek lestünk el. Mivel januárban zajlik világszerte a Veganuár, ezért most a legízletesebb húsmentes receptek következnek, Nosalty-felhasználók tollából.

  1. 1.

    Currys humusz sült babbal

    Takács Kriszti curryvel teszi izgalmassá a hummuszt, amire sült bab is kerül. Dupla élvezet!

  2. 2.

    Rakott kuszkusz

    Júlia teljesen átgondolta az általában köretként használt kuszkuszt: ez a csodás rakott étel született belőle.

  3. 3.

    Gombás hajdinarizottó

    Ez a nem mindennapi rizottó Baroness konyhája felhasználónk receptje, és most egy darabig csak erre tudunk gondolni majd.

  4. 4.

    Klasszikus káposztás kocka

    Egyszerű, de nagyszerű: ezt a bármikor bevethető klasszikust NapsütötteVidékünkön hozta el nekünk.

  5. 5.

    Tojásos avokádókrém pirítóson

    Ana's Kitchen avokádókrémjével minden fagyos, januári reggel jól indul majd.

  6. 6.

    Egyszerű zöldborsókrémleves

    Lizinka_ zöldborsókrémlevese olyan egyszerű, hogy szinte saját magát készíti el. Minket pedig lenyűgöz.

  7. 7.

    Egyben sült zöldségek

    Sült zöldségek soha nem néztek még ki ilyen jól: Happygirlkitchen gondoskodott a szuper receptről.

  8. 8.

    Minestrone ricottás tortellinivel

    Katharosz sokzöldséges, töltött tésztákkal dúsított leveséért élünk-halunk.

  9. 9.

    Egyszerű zöldséges kuszkusz

    Egyszerű ugyan Gizi kuszkusza, de abszolút nem unalmas: bármikor, bármihez össze tudjuk dobni.

  10. 10.

    Karfiolrizs vegán gombaszósszal

    A rizs karfiolból készül, a ragu pedig (egyértelműen) gombából Gombagasztro receptjében.

  11. 11.

    Sütőtökös rizottó parmezánnal

    Sárika konyhája a téli időszak kötelező sütőtökös rizottóját hozza el nekünk, és mi nagyon boldogak vagyunk ettől.

  12. 12.

    Pasta all'arrabbiata

    Nem holmi egyszerű paradicsomos tésztáról van szó: Petra arrabbiatája kellemesen pikáns és fűszeres.

  13. 13.

    Dióhabbal készült omlós lekváros

    Iluska egy kihagyhatatlan téli süteménnyel rukkolt elő: a diós-lekváros nálunk mindig nagy kedvenc. Nálatok is?

  14. 14.

    Pikáns krumplisaláta lila hagymával

    ÍZcsiklandozó salátája mind köretként, mind önmagában megállja a helyét. Kanalaznánk!

  15. 15.

    Sült padlizsán paradicsomos bulgurral

    Nyári ízeket csempész a télbe Pogácsa receptje: ennyi álmodozást szerintünk mindenki megérdemel.

  16. 16.

    Töltött burgonya Nicki konyhájából

    Nicki minden jóval pakolt krumplija seperc alatt elűzi az éhséget. Te hányat tudsz megenni?

  17. 17.

    Drezdai kalács

    Nem csak karácsonykor készíthető el Szintia klasszikusa: a porcukor és az aszalt gyümölcs örökérvényű.

  18. 18.

    Buktatorta Katicától

    Katica buktái szinte leugranak a képről, olyan jól sikerültek.

  19. 19.

    Sajtos-cukkinis rizsfelfújt

    Rizsből készül a felfújt Judit69 konyhájában, mellé pedig sok-sok sajt kerül, annak rendje és módja szerint.

  20. 20.

    Csípős zöldséges noodle

    Foodwhatwelove csípős ázsiai tésztájával feltüzelhetjük még a legunalmasabb hétköznapot is.

  21. 21.

    Tejfölös lapított

    Készítsük el sangyo tejfölös lepényét: levesek mellé, de akár önmagában is falhatjuk.

  22. 22.

    Krémes polenta mézes körtével és kéksajttal

    Egy kész költemény a Krisztina67 által megálmodott fogás, és mi fejből szeretnénk szavalni.

  23. 23.

    Cowboy saláta

    Kakaóscsiga salátája pofonegyszerű, a jóllakás pedig olyan biztos vele, mint a vadnyugaton a pisztolypárbaj.

  24. 24.

    Kapros tojáspástétom

    Kaporral dúsítva érkezik Andi80_ tojáskréme, amit szívesen ennénk örökre, reggel, délben és este.

  25. 25.

    Tike francia hagymalevese

    Melegítsük fel magunkat Tike hagymalevesével, hiszen borzongat a január.

  26. 26.

    Nyers sütőtöksaláta Szotyitól

    A sütőtököt nyersen is ehetjük, például egy ilyen ízletes salátában, amilyet Szotyi művek készített.

  27. 27.

    Fordított almatorta liszt- és tejmentesen

    Fordítsuk bátran Picipiros mentes tortáját, majd élvezzük a fűszeres gyümölcsöt és az omlós piskótát.

  28. 28.

    Sült gomba

    Glaser gombakörete olyan sok mindenhez jó lesz majd, hogy el sem kezdjük sorolni.

  29. 29.

    Kókuszos-almás céklaleves

    Merész ízpárosításokkal dolgozik Nihonka levese, és mi támogatjuk a vagánykodását.

  30. 30.

    Juhtúrós-spenótos lasagne

    Panno csavar egyet az olasz rakott tésztán: túrósan és spenótosan készíti.

  31. 31.

    Almás-mákos blondie

    Szakál Benjámin téli süteménye maga a megtestesült boldogság, amit rengeteg porcukorral hintenek.

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...