3+1 hatékony praktika, amivel megkönnyítheted az életedet

Az újévet sokan kezdjük nagytakarítással, aminek egyfajta rituális, a megújuláshoz kapcsolódó jellege is van. Íme, néhány trükk, hogy az egész ház ragyogjon!

Ha nagytakarítunk, olyan helyeket is megtisztítunk - sütő mögötti rész, szekrény teteje -, amiket máskor nem feltétlen. Ha nem akarsz egész hétvégén takarítani, ezeket a tippeket fogadd meg!

Teremts helyet az újnak!

Válogasd át a ruháidat, és ami már nem jó rád, vagy nem vettél fel 1 éve, adományozd el! Tedd meg ugyanezt a bizsukkal, nézd át a sminkszereidet, és ami még használható, ajándékozd el, add oda olyan ismerősödnek, aki örülne neki. Nemcsak a szekrényekben, fiókokban lesz több helyed, hanemte is meg fogsz könnyebbülni.

Hagyd, hogy a mikró megtisztítsa magát!

Ha citromot használsz, a mikród jóformán megtisztítja magát. Egy csésze vízbe szeletelj fel 1 egész citromot, majd tedd a mikróba és indítsd el 3 percre. Acitromos vízgőzmég a legmakacsabb ételmaradékot is leoldja a mikró faláról. Ha lejárt a 3 perc, egyszerűen töröld le a foltokat a vízzel együtt.

Válaszd a szódabikarbónát a vízkőfoltokra és a sütő tisztítására

Nemcsak az ecet, hanem a szódabikarbóna is jó vízkőoldó, és ha együtt használod a kettőt, bármelyik bolti vízkőoldóval felveszik a harcot. Készíts masszát ecetből és szódabikarbónából, majd kend a vízköves felületre, hagyd hatni, végül dörzsöld át. A szódabikarbónát a sütő tisztítására is használhatod, ha vízzel elkeverve pasztát készítesz belőle, és azzal dörzsölöd át a szennyeződéseket.

Használj ecetet a konyhában és a fürdőben is

Az ecetnek a fürdőszobában, valamint a konyhában is jó hasznát veheted, és a szúrós szag miatt sem kell aggódnod, gyorsan elillan. Az ecet tökéletes makacs vízkőfoltok ellen,fényessé teszi a legmattabb csaptelepet is, és remek a rozsda eltávolítására is.Ha ecettel mosol fel, nemcsak a szennyeződéseket, hanem a baktériumokat is eltávolíthatod,ragyogóvá varázsolja az üvegasztalt,tisztává az ablakokat, valamint az üvegbetétes ajtókat is.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...