3+1 budapesti kert, ahol jól esik a nyári hűsölés - és még kaja is van

Ha a lakásban túl forró a hangulat, irány a város és a kertek, hogy hűsölj és egyél-igyál egy jót.   

Légkondi ide vagy oda, ha nagyon meleg van, akkor a szabadba és kertbe vágyik az ember, egy kellemes árnyékot adó fa alá, ahol megpihenhet, túlélhet, és közben enyhítheti éhségét és szomjúságát. Jártunk-keltünk a városban, és eljött az idő, hogy megmutassuk nektek is a mi titkos és kevésbé titkos kertjeinket, amiket akár veletek is szívesen megosztanánk. Melyikben találkozunk majd?

Bereg Bár

A Bereg Bár a Hattyú Ház egyik kis szegletében, Budán bújik meg újdonsült kedvenc kertünk. Miután beléptünk a kapun, egy szűk úton lépdelve érkezünk meg a kiszélesedő kertig, ahol egészen könnyű megfeledkeznünk arról, hogy valahol a Széll Kálmán térnél vagyunk. A burger és sör kombó ideális választásnak tűnik, de van reggeli is parasztgulyás is. Sötétedés után teljesen olyan hangulatunk támad itt mindig, mintha valamelyik barátunk vidéki házának kertjében ücsörögnénk, amitől a nagyváros zaja távol van.

Szabad Tér Bisztró

Desszert az Oscar Bar kínálatából

A Szabad Tér Bisztró nem más, mint az Ostrom utcai Oscar Bar nyári tagozata napi menüvel, a Szabadtéri Színpad tőszomszédságában a Városmajorban. Egy laza reggeli vagy ebéd éppen annyira működik itt, mint egy kis csütörtöki bulizás. A Városmajor miatt pedig olyan, mintha az egész egy hatalmas kerti party lenne. Gyerekkel is ideális napközbeni program, mert a közelben van a játszótér, de be lehet ugrani kutyasétáltatásnak álcázva is a látogatást.

PONTOON

Egy szelet Blitz pizza

Nem pont kert, de hogy a PONTOON-hoz van a legközelebb a Duna, az egészen biztos. A Lánchíd pesti lábának jobb oldalán már második nyáron pezsdül fel az élet. És ez a helyet üzemeltető csapat az egyik legfőbb célja: szeretnék közelebb hozni a szívünkhöz és a szemünkhöz is a Dunát. Burjánzó szobanövények, naplementés romantikázások, hűsítő fröccsök, és sok-sok program, ma meg egy fatüzelésű kemence, amiben Blitz Pizza sül.

Émile

Szeretünk az Émile-be járni, mert bent és kint is mindig megtaláljuk a helyünket. De most beszéljünk csak a kertről. És arról, hogy bizony nem csak reggelire, ebédre, és vacsorára ugorhatunk be ide, hanem akár csak egy süti-kávéra is, amit nyáron feltétlenül a kertben kell megenni. A kinti környezetet a szőnyegre emlékeztető csempék teszik még izgalmasabbá, de a lényeg mégiscsak a Sós-Mogyoró Barack névre keresztelt sütemény, ami mind közül a legcsodálatosabb: mogyoróvajjal és mogyorópralinével készült sárgabarackos szelet, csokoládés piskótalapon.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

A lázadás gasztronómiája

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...