30 nap alatt lebomló ehető tányérokkal válthatjuk le a műanyagokat

Mi már kóstoltuk, és tárt karokkal üdvözöljük a kezdeményezést - le a műanyag, egyszer használatos étkészletekkel!

Rendes éves Gourmet-fesztiválos látogatásunkon volt szerencsénk belekóstolni az ehető tányérba, amiről a kis videó is szól - az ötlet apróságnak tűnik, de műanyag étkészletek milliárdjait és döbbenetes mennyiségű szemetet lehetne megszüntetni elterjedésével.

Egy tányér egyébként 2,5 perc alatt készül el egy magas hőmérsékleten dolgozó kompresszorral, és hő- és nedvességálló.

Ez is hasonló téma:

Kitiltja az egyszer használatos műanyagot az Ikea

Gondoljatok csak bele, ha a szülinapi zsúrokon, irodai bulikon, ilyen, olcsón előállítható, búzakorpából készült ehető tányér kerülne az asztalra, mennyit tehetnénk környezetünkért!

Csodás lenne, ha világszerte elterjedne, és ha megesszük, rosttartalma még az emésztést is segíti :D

Egyébként már Ti is beszerezhetitek, például itt.

NÉZZÉTEK, ERRŐL VAN SZÓ:

És ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...