3 természetes csodaszer zsíros hajra

A „bolti” samponok, balzsamok, és pakolások gyakran többet ártanak a tincseidnek, mint amennyit használnak. Könnyen zsírosodik a hajad? A megoldást a konyhában találod!

Gyümölcsecet

Érezted már, hogy nehéz és zsíros a hajad, nincs tartása és teljesen lelapul? Egy kevés ecet sokat segíthet! Alma- vagy bármilyen gyümölcsecetből ugyanis kiváló frissítő hajöblítőt készíthetsz. 1-2 felespohárnyi ecetet keverj össze 250 ml meleg vízzel, és ezt öntsd a frissen mosott hajadra, majd masszírozd a fejbőrödbe. Hagyd hatni néhány percig, ezután alaposan öblítsd ki a tincseidből. Már egyetlen alkalom után a hajkoronád fényes, ragyogó és könnyű lesz!

Tipp

Ha nem zsíros a hajad, de rendszeresen használsz lakkot, zselét vagy habot, hogy jobban tartson a frizurád, az ecetes öblítő akkor is segíthet. A gyümölcsecet ugyanis megtisztítja a hajadat és a fejbőrödet a lerakodótt hajfixálóktól.

Tejsavó

Friss tejet nemcsak a cserepes ajkaidra kenhetsz vagy a fürdővizedbe önthetsz Kleopátra módjára, hanem a hajadat is ápolhatod vele. A tejben, vagyis a tejsavóban található tápanyagok természetesen a tincseidnek is jót tesznek, ha könnyen zsírosodnak. Keverj össze 250 ml tejsavót ugyanannyi friss csalánteával, és ezzel öblítsd le a gondosan megmosott hajadat. Vigyázz, ha szőke vagy, a csalántól sötétebb lesz a hajszíned. Ha nem szeretnéd, hogy bebarnuljon a hajad, csak tejsavóval is lemoshatod a hajadat.

Tipp

Ha szárazak a tincseid, akkor ne tejsavóval, hanem friss tejjel öblítsd át a hajadat hajmosás után.

Kakukkfű

A zsíros hajra a legjobb gyógymód, ha kakukkfűből készített balzsammal óvod a fejbőrödet, a hajhagymáidat és a hajszálaidat a lerakódásoktól. Főzz 2-2 evőkanál kakukkfűből, rozmaringból, zsályából és 1 liter vízből teát, majd ha kicsit kihűlt, ezzel öntsd le a samponnal megmosott és alaposan kiöblített hajadat. A „gyógyteát" nem kell kimosnod a tincseidből, hiszen így tovább megvédi a hajkoronádat az újrazsírosodástól.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...