A cukkini talán a leguniverzálisabb zöldségalapanyagunk - íze semleges, mégis ízletes, könnyed, kalóriaszegény, mindennel variálható, főzelékben, egytálételben, tésztákban, rakott, töltött megoldásként vagy szendvicskencének is szuper.
Receptajánló:
Na de mi van akkor, ha túl sokat veszünk a most zsenge, friss cukkiniből, de nem szeretnénk kidobni?
1. Tároljuk okosan
Hűvösben áll el a legjobban, 12 Celsius-fok alatt érzi jól magát, a legjobb, ha pincében, kamrában tudjuk tartani, így több hétig is elállhat puhulás nélkül - írja a hobbikert. A frissentartó fólia is működhet, de nem túl környezetbarát megoldás. Ne tegyük krumpli vagy alma közé, mert az azokban levő érést segítő gázoktól a cukkini is túlérik!
2. Szárítás
Kiszáríthatjuk a natúr karikákat, mintha gombát szárítanánk: száríthatjuk levegőn, vagy sütőrácsra téve a sütőben is. De persze bűnösebb megoldásként csipsz is lehet belőle!
3. Savanyítás
A legmenőbb módszer szerintünk az, ha igazi, házi savanyúságnak rakod el a cukkinit. Készítsd fűszeres ecetes levet, karikázd vagy csíkozd a cukkinit befőttesüvegbe, de az olaszokat is követheted, akiknek a savanyúságai nem ecetben állnak, hanem benne főnek, aztán olajban kell őket eltenni.
Ezeket láttad?
Ezeket olvastad már?
Kedvencünk, a PETREZSELYEM: mire jó, miért, és miben használd?
A petrezselyemről (azaz a fehérrépáról és isteni, zsenge zöldjéről) nem tudnánk túl sok rosszat mondani, de nem is akarunk. Mutatjuk inkább, miért jó, és mibe használd!
Brecz JuditItt a SÁRGADINNYE: hoztunk 6 érvet, miért egyél belőle jó...
Július van, megállíthatatlan a nyár, a piacokat kezdik ellepni a dinnyék is. Ha a sárga a kedvenced, örülni fogsz, hogy igaziból nemcsak finom, de tápanyaggal is tele van!
Brecz JuditItt a PADLIZSÁN: a legjobb tippek, mibe rakd bele, és...
A padlizsán talán a legnagyobb zöldségkedvencek dobogójára is felállhatna, annyian imádjuk. Itt a szezon, érnek a zsenge példányok - recepteket, tippeket mutatunk!
Brecz Judit6 okból is egészséges a CSÍPŐS PAPRIKA fogyasztása
Az egyik legfőbb ok ezek közül, hogy boldogsághormont termel – bizony, még akkor is, mikor levegőért kapkodunk, és folyik rólunk a víz!
Brecz JuditFotó: Getty