3 szuperjó módszer a zsenge cukkini tartósítására

A cukkini gyakorlatilag mindig "szezonban" van, mert egész évben kapható, na de most nyáron annyira örülünk, hogy zsenge! Így tudod tartósítani, hogy tovább élvezhesd:

A cukkini talán a leguniverzálisabb zöldségalapanyagunk - íze semleges, mégis ízletes, könnyed, kalóriaszegény, mindennel variálható, főzelékben, egytálételben, tésztákban, rakott, töltött megoldásként vagy szendvicskencének is szuper.

Receptajánló:

Na de mi van akkor, ha túl sokat veszünk a most zsenge, friss cukkiniből, de nem szeretnénk kidobni?

1. Tároljuk okosan

Hűvösben áll el a legjobban, 12 Celsius-fok alatt érzi jól magát, a legjobb, ha pincében, kamrában tudjuk tartani, így több hétig is elállhat puhulás nélkül - írja a hobbikert. A frissentartó fólia is működhet, de nem túl környezetbarát megoldás. Ne tegyük krumpli vagy alma közé, mert az azokban levő érést segítő gázoktól a cukkini is túlérik!

2. Szárítás

Kiszáríthatjuk a natúr karikákat, mintha gombát szárítanánk: száríthatjuk levegőn, vagy sütőrácsra téve a sütőben is. De persze bűnösebb megoldásként csipsz is lehet belőle!

3. Savanyítás

A legmenőbb módszer szerintünk az, ha igazi, házi savanyúságnak rakod el a cukkinit. Készítsd fűszeres ecetes levet, karikázd vagy csíkozd a cukkinit befőttesüvegbe, de az olaszokat is követheted, akiknek a savanyúságai nem ecetben állnak, hanem benne főnek, aztán olajban kell őket eltenni.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Fotó: Getty

Címlapról ajánljuk

További cikkek