3 szupergyors savanyúság!

Az eltett befőttek, akár gyümölcs, akár zöldség, annyira jól tudnak kinézni a polcon egy csini üvegben. A videóból pedig kiderül, milyen egyszerű móka ez! 3 üveg, 3 íz.

Jó volna levenni télen is az eltett, roppanós zöldségeket a polcról, igaz? Az alábbi másfél perc jól szemlélteti, hogy ezzel a módszerrel tényleg mennyire egyszerű a befőzés, vagyis ez esetben savanyítás!

Ezúttal sárgarépa, zöldspárga és ceruzababbefőttet mutatunk!

1. Felezd meg a répákat és a spárgát. (Az üveghez mérten.) A zöldbabokat csak nyírd meg.

2. Blansírozd a répát és a spárgát forró vízben kb .1 percig, majd rakd őket gyorsan jéghideg vízbe.

3. Dobj a steril, kifőzött üvegbe 1 gerezd fokhagymát, tetszés szerint fűszert (egész borsot, szegfűborsot, kaprot, csilit, köményt, amit szeretnél), majd pakold bele a zöldségeket is az üvegbe.

4. Öntsd fel a sóoldattal.

Recept hozzá: 3 bögre (cup) sima ecet vagy almaecet, 3 bögre víz, 2 ek +2 tk tengeri só és 2 ek cukor. Tedd fel egy nagy lábasban, míg fel nem oldódik a só. Forrald két percig.

5. Csavard rá a steril és kifőzött tetőt, majd csipesszel helyezd forró vízbe az üvegeket 10 percre, hogy ellepje őket a víz, a lábast pedig fedd le.

6. Két hónap, és fogyaszthatod!

(forrás: The Daily)

A ti receptjeitek:

Aszalt paradicsom olajban

Nők lapja konyha magazinban találtam ezt a remek és ízletes receptet. Az átlagostól apróbb paradicsomot vegyünk, és olyat aminek vékony a héja, de nem feltétlenül koktél paradicsomot. ...

Ezt is lesd meg!

Magozz meggyet pofonegyszerűen!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...