Jó volna levenni télen is az eltett, roppanós zöldségeket a polcról, igaz? Az alábbi másfél perc jól szemlélteti, hogy ezzel a módszerrel tényleg mennyire egyszerű a befőzés, vagyis ez esetben savanyítás!
Ezúttal sárgarépa, zöldspárga és ceruzababbefőttet mutatunk!
1. Felezd meg a répákat és a spárgát. (Az üveghez mérten.) A zöldbabokat csak nyírd meg.
2. Blansírozd a répát és a spárgát forró vízben kb .1 percig, majd rakd őket gyorsan jéghideg vízbe.
3. Dobj a steril, kifőzött üvegbe 1 gerezd fokhagymát, tetszés szerint fűszert (egész borsot, szegfűborsot, kaprot, csilit, köményt, amit szeretnél), majd pakold bele a zöldségeket is az üvegbe.
4. Öntsd fel a sóoldattal.
Recept hozzá: 3 bögre (cup) sima ecet vagy almaecet, 3 bögre víz, 2 ek +2 tk tengeri só és 2 ek cukor. Tedd fel egy nagy lábasban, míg fel nem oldódik a só. Forrald két percig.
5. Csavard rá a steril és kifőzött tetőt, majd csipesszel helyezd forró vízbe az üvegeket 10 percre, hogy ellepje őket a víz, a lábast pedig fedd le.
6. Két hónap, és fogyaszthatod!
(forrás: The Daily)
A ti receptjeitek: