3 olcsó házi praktika, amitől újra hófehérek lesznek a lepedők

Ne cseréld le a kicsit megfakult, sárgás lepedőidet! Mutatunk pár trükköt, amivel újra hófehérré varázsolhatod őket.

Sajnos a fehér lepedőknek megvan az a hátrányuk, hogy egy idő után besárgulnak vagy beszürkülnek. Most mutatunk pár módszert, amivel újra fehérré varázsolhatod őket, ráadásul mindezt vegyszermentesen és olcsón!

1. Ecet

Az ecet nemcsak a vízkövet távolítja el, de abban is segít, hogy fehérebbé varázsold a lepedőidet. Keverj 4 liter meleg vízhez fél bögre fehér ecetet. Mosás előtt áztasd be a lepedőket 1-2 órára, majd ezek után tedd be őket a mosógépbe, és a mosószerhez keverd hozzá egy citrom kifacsart levét. Ez semlegesíti az ecet szagát, és tovább fehéríti a lepedőket.

2. Szódabikarbóna

A szódabikarbóna is a segítségedre lehet a fehérítésben. Nem kell mást tenned, mint egy fél bögrét a mosáshoz adni, és a szokásos programot elindítani.

3. Napsütés

Mosás után tedd ki a lepedőket a napra száradni. Az UV-sugárzás és fehérít, ráadásul fertőtlenít is, arról nem is beszélve, hogy a napon száradt ruháknak sokkal jobb, frissebb illatuk lesz!

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...