A vásárlást lehetőleg most is intézzük az ünnepet megelőző hétvégén – 29-én és 30-án az előre elvégezhető lépéseket mindenképpen osszuk fel.
Ínyenc
Mihez kezdjünk akkor, ha minden tudomásunk szerint kifinomult ízléssel megáldott vendégek, esetleg kollégák érkeznek látogatóba, akiket mindenképpen szeretnénk lenyűgözni a szakácsművészetünkkel? Ha ezúttal megadjuk a módját, ne habozzunk tanúbizonyságot tenni remek ízlésünkről: jöhet az érlelt lazac, a gravlax, szerezzünk be kaviárt – számos tálalási tippet kínálunk hozzájuk. És hogy elkerüljük a sótúladagolást, süssünk magunk chipset, tökéletes ropogtatnivaló más falatkák mellett!
Spórolós
Ha ezúttal takarékosra vesszük a figurát, akkor sincs ok elkeseredésre: mint tudjuk, kevés pénzből is lehet finomat! A lencsesaláta, a főtt virsli és a sajtos pogácsa széles körben nagy népszerűségnek örvendenek, így bátran készíthetünk belőlük nagy adagot. Kis kreativitás, ráadásul a gyerekek is imádni fogják: a fasírt süni némi macerával jár ugyan, de garantáltan mosolyra fakasztja az asztal körül legyeskedőket.
Gyors
És végül tippek azoknak, akik még december 31-én is rohannak és az utolsó pillanatban szereznek be pár hozzávalót a sarki üzletből: friss pékáru és sós kencék! Jöhet a körözött, a tepertő- és tojáskrém: ne habozzunk zöldségekkel kínálni, mint kukoricasaláta, uborka, retek... a sós krémek kategóriában sok-sok variációját találjuk a gyorsan összedobható szendvicsfeltéteknek!
Ezeket olvastad már?
Boldog új évet kívánunk minden kedves Olvasónknak!