A 3 legmenőbb narancspucoló trükk

Nincs többé idegesítően hámozhatatlan, vastag héjába ragadó narancs vagy mandarin, melyek pucolásába beletörik a körmünk.  Nézz és láss – hámozz mostantól így!

Az alábbi praktikák megoldják a mindenkit oly régóta nyomasztó problémát:

1. Vágjuk le a narancs tetejét és alját

Mintha megskalpolnánk, majd körbe-körbe haladva vagdaljuk cikkelyenként be a héját, végül hámozzuk le a kis héjdarabokat – és lám. Ha minden igaz, egy meztelen narancsot kaptunk.

2. Kalapozós megoldás

Vesszük a narancsot, és középen végigvágjuk , de csak a héját. Alányúlunk, és az egyik, majd a másik kalap alatt is végiglazítjuk a kés segítségével a narancssárga héjat a fehér rész felett, és gyakorlatilag letekerjük a narancsról a kalpagot. Jó, nem? De.

3. A hernyós módszer

Hámozzuk meg a mandarin felső és alsó részét, de hagyjunk a héjból egy „övet” középen. Ezután fogjuk a mandarint, és egy tetszőleges ponton hosszában kezdjünk bele, azaz tépjük végig a héjat. Ekkor tulajdonképpen hernyószerűen ki fog bontakozni előttünk a csodás gyümölcshús. Szedjük óvatosan cikkelyekre, meghagyva őket a héjon, és terítsük ki – kész a cuki mandarinhernyó!

Az utóbbi videó főleg a mostanában gyakori, szinte teljesen lémentes, vékony héjú, hámozásra képtelen mandarinoknál segíthet - mert valljuk be, hogy egy valamirevaló laza héjú, könnyedén szétváló cikkelyű mandarint már-már zavarbaejtően könnyű megfosztani a héjától.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...