A 3 legjobb gyors karácsonyi menü – utolsó pillanatra is!

Egy húsos, egy zöldséges és egy valódi megúszós menüt ajánlunk nektek. Tudjuk, hogy sok idő már nincs rá, hogy elkészítsétek, ezért tényleg gyors recepteket kerestünk!

3 teljesen eltérő, nem túl munkaigényes menüt állítottunk össze azoknak, akik még mindig hezitálnak, mit főzzenek. Most ne a halászlé - töltött káposzta - bejgli megbonthatatlan ünnepi hármasára gondoljatok. Ezeket a fogásokat bárki könnyedén, minden előképzettség nélkül elkészítheti. Pici lendület kell hozzá, mert azért 4-4 fogásról van szó naponta, tehát némi kitartás kell majd.De ha végképp nem marad már elég időnk, akkor az előétel vagy a desszert el is hagyható, a köret helyett például készíthetünk zöldsalátát. Azért írtunk bele mindent, hogy megadjuk a választás lehetőségét, nézzétek:

Ezeket olvastad már?

Előétel: itt az egyik legújabb szuper receptünkre, egy lazacsalátára gondoltuk, aminek a leírásában az áll, hogy érleljük a halat. A mi esetünkben erre már nem lesz idő, úgyhogy marad a mindenhol kapható szeletelt füstölt lazac, ezzel szépítsük a salátástálat!

Leves: kezdjünk egyből egy színpompás levessel, ami gyorsan megfőzhető vöröslencséből készül, rákanalazhatunk tejfölt, és a húsimádók kedvéért meg dobjunk rá pirított kolbászmorzsát vagy -karikákat.

Főétel és köret: lencse után jó lesz a hirtelen süthető csirke, és hogy tartsuk a színeket, tegyünk a combok mellé narancsszeleteket. Ehhez nagyszerű egy baconös rakott krumpli, de sima főtt, sült krumplival vagy burgonyapürével is tálalhatjuk.

Desszert: legyen egy gyors fordított süti, amibe bármilyen natúr magot és gyümölcsöt beledobhatsz. Kipróbálhatod meggyel, almával és körtével.

Ezeket olvastad már?

Előétel: egy jó szicíliai caponata di melanzane bárkit levesz a lábáról, hidegen a legfinomabb, ha esetleg valami hiányzik hozzá, ne bánkódj, hagyd ki belőle!

Leves: keverd kókusztejjel krémesre a céklalevest, tényleg nem kell hozzá semmi extra! Na, jó a gyömbért ne hagyd ki belőle, ez adja meg a stichjét!

Főétel és köret: piríts egész gombafejeket, mellé szép lesz a tálon a mézes sült répa, ugye milyen jól kitaláltuk a vegán menüd?

Desszert: a mandulás keksz mindig jól jöhet, ha marad belőle, a reggeli kávédhoz falatozz belőle.

Ezeket olvastad már?

Előétel: süss céklát és készíts téli caprese-t, ha még gyorsabb receptre vágysz, készítsd az eredeti változatot.

Leves: a körtés zellerkrémlevesnél izgalmasabb karácsonyi fogást nehéz elképzelni, ráadásul pikk-pakk megvan!

Főétel és köret: egy szelet hús a gyors megoldás! Végülis bármilyen lehet, a frissen sültnél nincs jobb. Ha megengedheted magadnak, legyen most borjú, marhabélszín vagy libamáj almával. Köretnek tálalj mellé tört burgonyát, ami megfő vagy megsül, ameddig a hús is puhul.

Desszert: egy cuki név is lehetne a Panna cotta, esetünkben pedig egy villámgyors desszert lesz. Ha cifráznád, készítsd tojáslikőrrel!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...