3 teljesen eltérő, nem túl munkaigényes menüt állítottunk össze azoknak, akik még mindig hezitálnak, mit főzzenek. Most ne a halászlé - töltött káposzta - bejgli megbonthatatlan ünnepi hármasára gondoljatok. Ezeket a fogásokat bárki könnyedén, minden előképzettség nélkül elkészítheti. Pici lendület kell hozzá, mert azért 4-4 fogásról van szó naponta, tehát némi kitartás kell majd.De ha végképp nem marad már elég időnk, akkor az előétel vagy a desszert el is hagyható, a köret helyett például készíthetünk zöldsalátát. Azért írtunk bele mindent, hogy megadjuk a választás lehetőségét, nézzétek:
Ezeket olvastad már?
Előétel: itt az egyik legújabb szuper receptünkre, egy lazacsalátára gondoltuk, aminek a leírásában az áll, hogy érleljük a halat. A mi esetünkben erre már nem lesz idő, úgyhogy marad a mindenhol kapható szeletelt füstölt lazac, ezzel szépítsük a salátástálat!
Leves: kezdjünk egyből egy színpompás levessel, ami gyorsan megfőzhető vöröslencséből készül, rákanalazhatunk tejfölt, és a húsimádók kedvéért meg dobjunk rá pirított kolbászmorzsát vagy -karikákat.
Főétel és köret: lencse után jó lesz a hirtelen süthető csirke, és hogy tartsuk a színeket, tegyünk a combok mellé narancsszeleteket. Ehhez nagyszerű egy baconös rakott krumpli, de sima főtt, sült krumplival vagy burgonyapürével is tálalhatjuk.
Desszert: legyen egy gyors fordított süti, amibe bármilyen natúr magot és gyümölcsöt beledobhatsz. Kipróbálhatod meggyel, almával és körtével.
Ezeket olvastad már?
Előétel: egy jó szicíliai caponata di melanzane bárkit levesz a lábáról, hidegen a legfinomabb, ha esetleg valami hiányzik hozzá, ne bánkódj, hagyd ki belőle!
Leves: keverd kókusztejjel krémesre a céklalevest, tényleg nem kell hozzá semmi extra! Na, jó a gyömbért ne hagyd ki belőle, ez adja meg a stichjét!
Főétel és köret: piríts egész gombafejeket, mellé szép lesz a tálon a mézes sült répa, ugye milyen jól kitaláltuk a vegán menüd?
Desszert: a mandulás keksz mindig jól jöhet, ha marad belőle, a reggeli kávédhoz falatozz belőle.
Ezeket olvastad már?
Előétel: süss céklát és készíts téli caprese-t, ha még gyorsabb receptre vágysz, készítsd az eredeti változatot.
Leves: a körtés zellerkrémlevesnél izgalmasabb karácsonyi fogást nehéz elképzelni, ráadásul pikk-pakk megvan!
Főétel és köret: egy szelet hús a gyors megoldás! Végülis bármilyen lehet, a frissen sültnél nincs jobb. Ha megengedheted magadnak, legyen most borjú, marhabélszín vagy libamáj almával. Köretnek tálalj mellé tört burgonyát, ami megfő vagy megsül, ameddig a hús is puhul.
Desszert: egy cuki név is lehetne a Panna cotta, esetünkben pedig egy villámgyors desszert lesz. Ha cifráznád, készítsd tojáslikőrrel!
Ezeket olvastad már?
Így készül nálunk a FATÖRZS, a különleges hagyományú, párizsikrémes sütemény
Egyet leszögezhetünk, nem ebből faragták ki Pinokkiót, mégis egy igazi, fadarabbal kapcsolatos szokáshoz kapcsolódik a fatörzs süti készítése. Nézzétek milyen szép!
GrétiÍgy készül a tökéletes karácsonyi HALÁSZLÉ – legyen a tiéd...
Távol álljon tőlünk, hogy kirobbantsunk egy újabb halászlévitát. Olyan receptet osztunk meg veletek, ami szerintünk egy univerzális megoldás lehet karácsonyra.
GrétiÍgy készül a karácsonyi pisztráng egészben – nem is bonyolult!
A halsütéstől sokan megijednek, pedig tényleg nem nagy kunszt. Ha szereted a különleges ízeket, készíts pisztrángot karácsonyra!
Gréti