3 ízletes és gyors csirkerecept, amit imádni fogsz

10 perc előkészület, 30 perc sütés és már tálalhatsz is! Ha se időd, se energiád nincs a főzésre, ezek a receptek neked valók.

Még akkor is, ha szeretsz főzni, vannak olyan napok, amikor a konyha közelébe sem akarsz menni. Szeretnél mégis valami finomat enni? Kiadós és ínycsiklandozó ételek percek alatt.

Mézes-mustáros csirkecombok

Akár családban, akár egyedül élsz, ha gyorsan szeretnél valami finomat összeütni, ez a recept örök befutó. A felnőttek és a gyerekek is imádják, és amíg a sütőben a csirkecombok pirosra sülnek, addig a salátát is elkészítheted. Ha azonban szívesebben ennéd krumplival, a tepsibe cikkelyekre vágott krumplit is tehetsz a hús mellé, hogy sütés közben átvegye a fűszerek aromáját.

Balzsamecetes csirkemell

Balzsamecetes csirke

A minap estem át egy kisebb műtéten, tehát újra előnyben részesítem a villámgyorsan elkészíthető ételeket. Ez is elkészült kb. 10-12 perc alatt.

Ez az étel annyira gyors, hogy még az időhiányban szenvedők is el tudják készíteni. Sőt, még annál is gyorsabban elkészül, mintha rendeltél volna. Nincs más dolgod, mint megmosni, felkockázni a csirkemellet, majd az olajon dinsztelt hagymával megsütni és fűszerezni. Minél vékonyabbra vágod a húst, annál gyorsabban átsül, közben pedig a rizs is készre fő.

Curry-s, fokhagymás csirke szárnyak

Curry-s fokhagymás csirkeszárny

Régebben a Ráday utcában laktam egy étteremmel szemben, ahová állandó jelleggel ki volt függesztve egy tábla, rajta az egyik ajánlattal "szerintem nem mersz csípős csirkeszárnyakat ...

A curry jellegzetes aromája nemcsak finom ízt ad a csirke szárnyaknak, hanem szép színt is kölcsönöz nekik. Ehhez az ételhez nem árt, ha előző este, vagy reggel bepácolod a húst, hogy amikor hazaérsz, már csak a sütőt kelljen beizzítanod. Amíg sülnek a szárnyak, készíts hozzá mártogatóst, és körülbelül 30-40 perc múlva már szervírozhatod is a finomságokat.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...