3 izgis-szexis koktél, amit pezsgőből durrants

A pezsgőt legtöbben hagyományos módon, tisztán fogyasztjuk, pedig nagyszerű koktélokat is keverhetünk belőlük. Elkészítésük egyszerű, mégis ünneppé tehetjük az estéket. 

A pezsgő kiváló alapanyag koktélokhoz. Vodkával, likőrrel, gyümölcslevekkel és szirupokkal felturbózva nemcsak elegáns, hanem trendi alkoholos italokat is készíthetünk belőle. A pezsgős koktélok többsége nem igényel különleges hozzávalókat, elegendő csupán néhány kiegészítőt beszereznünk. Az italok mixelésén kívül tegyük exkluzívabbá a koktélokat, díszítsük bátran gyümölcsökkel, fűszernövényekkel.

Az alábbi pezsgőkoktél-recepteket úgy válogattuk össze, hogy azokat akár otthon is elkészíthessétek, elhozva otthonotokba az exkluzivitást és a pezsgőbárok hangulatát.

Orosz rózsakoktél

  • 2 cl vodka
  • 2 cl citromlé
  • 2 cl narancslé
  • 2 cl gránátalmalé
  • TÖRLEY Réservé Demi Sec pezsgővel felöntve
  • díszítés: narancsszelet, limeszelet, koktélcseresznye

Green sec

  • 2 cl mentaszirup
  • 2 cl citromlé
  • 8 cl almalé
  • TÖRLEY Casino Sec pezsgővel felöntve
  • díszítés: zöldalmaszelet, mentalevél, koktélcseresznye

Cranberry Rose

*A kép csak illusztráció

  • 3 cl áfonyás vagy feketeribizlis vodka,
  • 1 citrom vagy lime leve,
  • shakerben sok jéggel összerázva, hűtött pohárba szűrve,
  • feltöltve Törley Charmant Rosé pezsgővel.

Ez is érdekelhet!

A te tomporod is kiváló pohártartó?

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...