3 közönségkedvenc pesti kézműves pékség bővült új budai egységgel

A kézműves pékségek megjelenése az egyik legjobb dolog volt, ami a budapesti gasztronómiában történt az elmúlt években, és nincs megállás. Nyárra három kedvenc budapesti pékségünk is új egységgel bővült, mégpedig Budán.

Ahogy az odafigyelés és az etetés hatására a kovász térfogata is egyre nő, úgy követelnek maguknak egyre nagyobb teret a kézműves pékség Budapesten. Sorra nyílnak az új pékségek a városban – és Budapesten túl az egész országban - , most pedig három veterán nagyágyú is meglépte a második üzlet megnyitását a járvány ellenére. Így ezentúl az Arán, a nor/ma és a Három Tarka Macska pékáruit már nemcsak Pesten, hanem Budán is lehet élvezni.

Fotó: Arán Bakery Móricz Facebook-oldal

Arán

A Wesselényi utcai Aránnak köszönhetően tudjuk már, hogy léteznek az ír kenyérkészítésnek hagyományai, ráadásul meg is kóstolhatjuk azt az ír szódás kenyerük formájában. Nemcsak ez az egyetlen ikonikus finomság, ami kikerül a kemencéjükből, a tésztakupolás cruffin vagy a mandulás croissant szintén nagy népszerűségnek örvend.

Nem is olyan régen titokzatos posztban jelentették be, hogy hamarosan új üzlettel bővülnek, a napokban pedig már meg is nyitottak a Móricz Zsigmond körtéren, így már itt is kapni teljes kiőrlésű kenyerüket, ami az egyik legjobb a városban.

nor/ma

Ha péksüteményről van szó, a franciák mellett a skandináv nemzetek azok, akik tudják, mitől döglik a légy, illetve lakik jól a szénhidrátra éhező ember. Az északi országok kalóriadús és sokszínű kreációit és az ő szellemiségüket képviseli teljes vállszélességgel Budapesten a nor/ma.

Miután pékségük évek óta sikeresen működik a Kecskeméti utcában, emelték a tétet, és a megszokott "bemegyek a pékségbe, megveszem a kenyeret, és kijövök" formáción túlmutatva mostantól kényelmesen üldögélve is el lehet fogyasztani náluk a megvásárolt fahéjas bullart, danish-t vagy épp kovászos kenyeret a Millenáris Széllkapu Park zöldellő miliőjében.

Három Tarka Macska

A Pozsonyi út és az Oktogon után immár három helyszínen lehet beszerezni a városban a Három Tarka Macska kenyereit és péksüteményeit. A Rózsadombon nyitott meg június elején a Hello Buda nevű komplexum, ami a divat- és kulturális programok mellett teret ad a gasztronómia különböző képviselőinek. Egyfajta mini gasztrofaluként funkcionál, ahol a halastól a pékségig mindent meg lehet találni.

Ez utóbbit a Három Tarka Macska testesíti meg, akik a francia gyökereiknek köszönhetően híresek baguettjükről és a különféle lisztekből, szinte kizárólag kovásszal készült kenyereikről, de persze a gyors felüdülést jelentő szénhidrátkreációik sem piskóták, érdemes kipróbálni a kakaós tarka rózsát vagy a fahéjas brióst a pultból, ha valami édesre vágynál.

Címlapkép: Három Tarka Macska Facebook-oldal


További gasztronómiai ajánlókat itt találsz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...