Ahogy az odafigyelés és az etetés hatására a kovász térfogata is egyre nő, úgy követelnek maguknak egyre nagyobb teret a kézműves pékség Budapesten. Sorra nyílnak az új pékségek a városban – és Budapesten túl az egész országban - , most pedig három veterán nagyágyú is meglépte a második üzlet megnyitását a járvány ellenére. Így ezentúl az Arán, a nor/ma és a Három Tarka Macska pékáruit már nemcsak Pesten, hanem Budán is lehet élvezni.
Arán
A Wesselényi utcai Aránnak köszönhetően tudjuk már, hogy léteznek az ír kenyérkészítésnek hagyományai, ráadásul meg is kóstolhatjuk azt az ír szódás kenyerük formájában. Nemcsak ez az egyetlen ikonikus finomság, ami kikerül a kemencéjükből, a tésztakupolás cruffin vagy a mandulás croissant szintén nagy népszerűségnek örvend.
Nem is olyan régen titokzatos posztban jelentették be, hogy hamarosan új üzlettel bővülnek, a napokban pedig már meg is nyitottak a Móricz Zsigmond körtéren, így már itt is kapni teljes kiőrlésű kenyerüket, ami az egyik legjobb a városban.
nor/ma
Ha péksüteményről van szó, a franciák mellett a skandináv nemzetek azok, akik tudják, mitől döglik a légy, illetve lakik jól a szénhidrátra éhező ember. Az északi országok kalóriadús és sokszínű kreációit és az ő szellemiségüket képviseli teljes vállszélességgel Budapesten a nor/ma.
Miután pékségük évek óta sikeresen működik a Kecskeméti utcában, emelték a tétet, és a megszokott "bemegyek a pékségbe, megveszem a kenyeret, és kijövök" formáción túlmutatva mostantól kényelmesen üldögélve is el lehet fogyasztani náluk a megvásárolt fahéjas bullart, danish-t vagy épp kovászos kenyeret a Millenáris Széllkapu Park zöldellő miliőjében.
Három Tarka Macska
A Pozsonyi út és az Oktogon után immár három helyszínen lehet beszerezni a városban a Három Tarka Macska kenyereit és péksüteményeit. A Rózsadombon nyitott meg június elején a Hello Buda nevű komplexum, ami a divat- és kulturális programok mellett teret ad a gasztronómia különböző képviselőinek. Egyfajta mini gasztrofaluként funkcionál, ahol a halastól a pékségig mindent meg lehet találni.
Ez utóbbit a Három Tarka Macska testesíti meg, akik a francia gyökereiknek köszönhetően híresek baguettjükről és a különféle lisztekből, szinte kizárólag kovásszal készült kenyereikről, de persze a gyors felüdülést jelentő szénhidrátkreációik sem piskóták, érdemes kipróbálni a kakaós tarka rózsát vagy a fahéjas brióst a pultból, ha valami édesre vágynál.
Címlapkép: Három Tarka Macska Facebook-oldal
További gasztronómiai ajánlókat itt találsz: