27 retró húsvéti képeslap neked címezve

A húsvéti üdvözlőlapoknak már jó ideje nyoma sincs a postaládánkban, ezért is nagy élmény felidézni, hogy néhány évvel ezelőtt miket vittünk a postára az ünnepek előtt.

Ma már szinte minden üzenetet és üdvözletet az interneten intézünk: e-mailben küldjük a színesen vibráló és mozgó ünnepi képeslapokat, vagy a Facebookon tesszük ki ismerőseinken a nekünk tetsző nyuszis vagy humoros húsvéti és locsolós témájú fotókat az üzenőfalra. Pár évvel ezelőtt még mindez elképzelhetetlen volt, és a húsvéti készülődés szerves része volt a képeslapok beszerzése, amik megcímzése és kedves üzenetekkel való ellátása után külön program volt a posta felkeresése és az ünnepi pakkokkal felpakolva a kígyózó sorok kivárása.

Persze az egészben nem is ez, hanem a húsvét előtti napok postaládalesésével és bélyegnyalással töltött percei voltak a legizgalmasabb momentumok: minden rokon és barát személyes képeslapja megható vagy éppen megmosolyogtató perceket szerzett a húsvéti készülődéshez.

Ahhoz, hogy idén se maradjon el a nosztalgikus húsvéti hangulat, összegyűjtöttünk 25 nagyon retró üdvözlőlapot,amiktől belőled is előbújik a fűben tojást kereső kisgyermek!

Ez is érdekelhet!

Ezek a legkínosabb húsvéti fotók, amiket valaha láttál!

(képeslapok gyűjteménye: retronom,kepeslapokamultbol.blogspot.hu, oszk.hu)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...