2,5 tonna romlott hús és fűszer várta az ellenőröket a húsfeldolgozó üzemben

Penészes, erősen szennyezett termékeket is találtak a Nébih munkatársai egy Bács-Kiskun megyei húsfeldolgozó üzemben. 

Egy Bács-Kiskun megyei húsfeldolgozó üzemben tartottak hatósági ellenőrzést decemberben a Nébih szakemberei. Az egység nem tartotta be az élelmiszerek nyomon követésére vonatkozó előírásokat, az általa előállított termékek közül néhánynak nem volt gyártmánylapja.

Az üzemben a hűtött hulladéktárolót technológiai művelet (főzés) céljára használták, miközben az állati eredetű hulladékot az udvaron tárolták. A helyen számos, élelmiszer-biztonsági szempontból kifogásolható, kiskereskedelemből visszaérkezett terméket is tároltak.

Az ellenőrzés során a hatóság összesen 2580 kg hús, húskészítmény és fűszer felhasználását, forgalomba hozatalát tiltotta meg, továbbá ezen élelmiszereket kivonta a forgalomból és elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

A termékek között jelentős mennyiségű lejárt minőségmegőrzési idejű fűszer, lejárt fogyaszthatósági idejű, illetve nem nyomon követhető, továbbá erősen szennyezett, penészes hús, húskészítmény volt. Arról nem írnak a hatóság közleményében, hogy a penészes, romlott húsokból korábban kerülhetett-e kereskedelmi forgalomba. Az ellenőrzésről felvétel is készült:

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...