2,5 tonna romlott hús és fűszer várta az ellenőröket a húsfeldolgozó üzemben

Penészes, erősen szennyezett termékeket is találtak a Nébih munkatársai egy Bács-Kiskun megyei húsfeldolgozó üzemben. 

Egy Bács-Kiskun megyei húsfeldolgozó üzemben tartottak hatósági ellenőrzést decemberben a Nébih szakemberei. Az egység nem tartotta be az élelmiszerek nyomon követésére vonatkozó előírásokat, az általa előállított termékek közül néhánynak nem volt gyártmánylapja.

Az üzemben a hűtött hulladéktárolót technológiai művelet (főzés) céljára használták, miközben az állati eredetű hulladékot az udvaron tárolták. A helyen számos, élelmiszer-biztonsági szempontból kifogásolható, kiskereskedelemből visszaérkezett terméket is tároltak.

Az ellenőrzés során a hatóság összesen 2580 kg hús, húskészítmény és fűszer felhasználását, forgalomba hozatalát tiltotta meg, továbbá ezen élelmiszereket kivonta a forgalomból és elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

A termékek között jelentős mennyiségű lejárt minőségmegőrzési idejű fűszer, lejárt fogyaszthatósági idejű, illetve nem nyomon követhető, továbbá erősen szennyezett, penészes hús, húskészítmény volt. Arról nem írnak a hatóság közleményében, hogy a penészes, romlott húsokból korábban kerülhetett-e kereskedelmi forgalomba. Az ellenőrzésről felvétel is készült:

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...