23 + 1 gyors mexikói recept, amit ki kell próbálnod!

Sajnos itthon még mindig él az a tévhit, hogy a mexikói konyha fogásai egyenlőek a közértben kapható gyorsfagyasztott mexikói zöldségkeverékkel. Ne hidd el, főzz igazit! 

Én személy szerint bármikor szívesen eszem mexikói ételeket - igazán gyorsan elkészíthetőek, és alapanyagaik beszerzése sem jelent már túl nagy nehézséget. A mexikói konyha jellegzetes ízét elsősorban a kukorica és a speciális fűszerek adják. Mexikó ételeire jellemző az európai orrnak szokatlan kukoricaszag, mivel egyik fő alapanyaguk a kukorica, illetve az abból készült kukoricaliszt. Bármerre jársz az országban, mindenütt az utcai árusok kukoricalepényének illatát érezheted.

Az ország első paprikafogyasztásban is, és borsból is rengetegféle megtalálható náluk. Jellemzően nagyon csípősen főznek. Tipikusan mexikói növény a jalapeño paprika, amihez szerencsére már nálunk is hozzá lehet jutni. Ha nincs a közeledben, megteszi a sima chili is, mivel tradicionális ételeikhez három alapanyagot használnak a leggyakrabban: a tortillát, a babot és az említett chilit.

A húsok közül marhával főznek legszívesebben, amiből jellemezően babbal készült gulyásszerű ételeket készítenek. Mi is a marhahúst ajánljuk nektek, de ízlés szerint módosíthatjátok csirkére is.

Ha igazi mexikói étel elkészítésébe kezdtek, mindenképpen próbáljátok ki a gyorsan és egyszerűen összedobható tortillát, töltsétek meg tacosként, tömjétek meg frijolesszel (babpüré), készítsetek mellé salsa szószt. Aztán jöhet a quesadilla, a fajitas vagy egy izgalmasan csípős enchilada.

  1. 1.

    Mexikói tüzes húsgombócok

  2. 2.

    Chilis marhahús torta

  3. 3.

    Fekete mole

  4. 4.

    Nachos grande

  5. 5.

    Csirkés fokhagymás fajitas

  6. 6.

    Morning burrito

  7. 7.

    Enchiladas De Pollo y Salsa

  8. 8.

    Mexikói csirketekercs

  9. 9.

    Mexikói zöldséges töltött gomba

  10. 10.

    Mexikói chilis bab tésztával

  11. 11.

    Mexikói olajbogyós csirke

  12. 12.

    Mexikói tört fuszulyka

  13. 13.

    Csirkés quesadilla Audrey-tól

  14. 14.

    Enchilada verde

  15. 15.

    Grillezett csípős karajszeletek gyümölcsmártással

  16. 16.

    Chili con carne 8zsuzsa8 konyhájából

  17. 17.

    Sajtos-majonézes főtt kukorica

  18. 18.

    Húsgolyók csípős dippel

  19. 19.

    Steak enchilada

  20. 20.

    Házi nachos tejfölös mártogatóssal

  21. 21.

    Sült fokhagymás földimogyoró

  22. 22.

    Tex-Mex pörkölt

  23. 23.

    Pulyka fajitas

  24. 24.

    Csirkés taco

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...