22 nyuszis nyalánkság a húsvéthoz

A húsvéti nyuszi - a Mikuláshoz hasonlóan - az ünnep gyermekfolklór része: a gyermekek „hisznek” a húsvéti nyúlban, aki Húsvétkor titokban ajándékot hoz. Legyél te a nyuszi!

  1. 1.

    Húsvéti nyuszi pogácsa

  2. 2.

    Húsvéti nyuszi kekszek

  3. 3.

    Húsvéti mese-hidegtál

  4. 4.

    Húsvéti nyuszisereg

  5. 5.

    Húsvéti nyuszi briós

  6. 6.

    Húsvéti nyuszi falatok

  7. 7.

    Nyuszi és csibe

  8. 8.

    Nyuszi fejű túrós pogácsa

  9. 9.

    Nyuszi muffin

  10. 10.

    Nyuszi piskóta

  11. 11.

    Nyuszi kelt tésztából

  12. 12.

    Nyuszi torta

  13. 13.

    Kalács witch konyhájából

  14. 14.

    Gesztenyés nyuszik

  15. 15.

    Húsvéti színes linzerek Édes Mézestől

  16. 16.

    Húsvéti nyuszitál - Hidegtál 5.

  17. 17.

    Húsvéti zsúrtorta

  18. 18.

    Húsvéti linzerek

  19. 19.

    Húsvéti répatorta Jahin konyhájából

  20. 20.

    Húsvéti narancsos keksz

  21. 21.

    Húsvéti muffinok

  22. 22.

    Köményes sós nyuszik

Tudtad?

Néhány forrás szerint egy félreértés kapcsán került a húsvéti ünnepkor jelképei közé. Egyes német területeken ugyanis gyöngytyúkot ajándékoztak egymásnak az emberek, annak tojásaival együtt. A gyöngytyúk német neve Haselhuhn, rövidebben Hasel. A nyúl németül pedig Hase.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...