Válogatásunk elsősorban a közép-kelet európai (magyar) zsidóság étkezési szokásaira épül. Természetesen felvettük azokat a sajátos zsidó ételeket is, amelyek külföldi hatásra, akár az utóbbi időben, akár régebben, de nálunk is meghonosodtak.Az alábbi ételkülönlegességek elkészítése nem egyszerű, sőt, rendkívül időigényes, a végeredmény mégis megéri a fáradozást.
-
1.
Anyukám sóletje
-
2.
Humusz gyorsan
-
3.
Zöldséges tarhonya római köménnyel
-
4.
Hatfonatú kalács
-
5.
Fűszeres padlizsán
-
6.
Maceszgombóc Nora Palmer konyhájából
-
7.
Fokhagymás kalácskák
-
8.
Zsidó tojás
-
9.
Sárgarépás falafelgolyók lepénykenyérrel
-
10.
Babka
-
11.
Jeruzsálemi túrótorta
-
12.
Libamáj zsidó módon
-
13.
Kosher narancs cake
-
14.
Céklás humusz ropogós pitával
-
15.
Pászkagombóc
-
16.
Libanyak húsával töltve káposztás czvekedlivel
-
17.
Shakshuka, a Közel-Kelet lecsója
-
18.
Töltött tojás három változatban
-
19.
Halva
-
20.
Bagel füstölt halas sajtkrémmel
-
21.
Izraeli saláta Glasertől