Az évek során rengeteg főzési/sütési praktikát és technikát mutattunk be nektek, amikből egyébként nemcsak ti, de mi is rengeteget tanultunk. A konyhában mindig érdemes kísérletezgetni, hogy remekebbnél remekebb ételekkel lepjük meg családunkat vagy saját magunkat. Most összegyűjtöttük nektek azokat az eljárásokat és trükköket, amiknek köszönhetően még tovább csiszolhatjuk a főzési technikánkat, ezzel egyre jobb és jobb fogásokat készítve.
-
1.
A tökéletes palacsinta 15 titka – Ha ezeket a tippeket megfogadod, príma lesz!
Mindenkinek van egy jól bevált palacsintareceptje, amelyet évek óta használ. Ám jól készíteni nem mindenki tudja. Íme néhány egyszerű, mégis hasznos tipp a bekeveréshez és a sütéshez is, aminek segítségével a palacsintád egyszerűen TÖKÉLETES lesz!
-
2.
Íme a tökéletes, belül krémes, kívül ropogós SÜLT KRUMPLI 3 titka
Háromszor főtt-sült hasábburgonya – elsőre meredeken hangzik ennyit foglalkozni a tökéletes sült krumplival, ugye? Pedig van, ami megéri a fáradozást!
-
3.
A legtutibb tippek, amelyekkel újra ropogós lesz a másnapos rántott hús bundája
Mi, magyarok imádjuk a rántott ételeket, különösen izgatottak leszünk attól, ha egy finom rántott karaj, csirke, bécsi szelet vagy dobverő kerül az asztalra. A friss, forró, szaftos és ropogós állag nem tart sokáig, a másnapos rántott hús aligha hordozza az előző nap emlékeit.
-
4.
Sokkal finomabb, ha cukor helyett ezeket teszed a kávédba vagy a teádba
A legtöbben a teájuk vagy kávéjuk édesítésére fehér cukrot használnak, pedig rengeteg más, sokszor érdekesebb ízélményt adó lehetőség létezik. Megéri néha váltogatni őket!
-
5.
Tippek, hogyan dobd fel a saját kenyered – Variációk egy témára
Házi pék vagy? A kenyér az egyszerűség diadala, de megeshet, hogy új ízvilágokra vágyunk, feldobnánk valamivel azt a bizonyos mindennapi kenyerünket, mégis semmi extra nem jut az eszünkbe. Ehhez nyújtunk most segítséget, édes és sós fronton egyaránt.
-
6.
Zabpehely, kukorica, kókusz: BUNDÁK és PANÍROK a zsemlemorzsán túl
A megszokott zsemlemorzsát is lehet variálni, sőt vannak, akik egészségügyi okokból nem ehetnek hagyományos panírral készült rántott ételeket. Alternatív bundázási technikákat mutatunk!
-
7.
7 hiba, amit nem szabad elkövetnünk, ha olajban sütünk
A bő olajban sütés bár egyszerűnek tűnik, számos pontján lehetünk figyelmetlenek. Melyek azok a hibalehetőségek, amelyekre érdemes figyelni olajos sütésnél? Mutatjuk!
-
8.
Így emeld ki az ételeid ízét KÁVÉVAL – használd húsételekben, ragukban vagy gombához
A kávé keserű, gazdag aromái nagyszerűen érvényesülnek az édes ételekben, de számos esetben használják sós főételekben is. Mutatjuk, milyen húsokhoz, zöldségekhez, mártásokhoz használd a kávét.
-
9.
Túl kevés vagy túl sok – A tökéletes trükk, amitől jól működik a SÓSZÓRÓ
Megtalálták a trükköt, amitől a só- és borsszórók tényleg csak annyi ízesítőt adnak ki magukból, amennyit mi szeretnénk.
-
10.
A pár perces házi savanyúság, aminek minden konyha örül: ecetes lilahagyma
Pár mozdulattal és hozzávalóval készül ez a gyors savanyított lilahagyma. De miért legyen mindig egy üveg a hűtődben belőle? Szinte bármilyen elő- vagy főételhez remek kiegészítő lehet színben, textúrában és ízben.
-
11.
Szójaszósz, a kedvenc ízfokozónk – típusok, tippek, receptek
A szójaszósz nemcsak az ázsiai ételek alapízesítője, hanem akár magyaros fogásokban is helye lehet – sokszor megadja az ételeknek azt a szükséges kis pluszt, amitől komplexebbek lesznek, lekerekednek az ízek. Ismerd meg a különböző változatait!
-
12.
Nem hagyunk a pácban: így készíts mindig tökéletes marinádot
Egy alap marinád, vagy köznyelvi nevén pác rengeteget hozzá tud tenni egy sült húshoz, halhoz, de akár zöldséghez is. Ha hosszabb ideig benne hagyjuk az elkészíteni kívánt darabokat, szeleteket, mélyen beléjük ivódik majd a pác íze, így sokkal intenzívebb végeredményt kapunk. Néhány dologra azonban figyelnünk kell, ha marinádot készítünk.
-
13.
Így kötözd és süsd az egész csirkét, hogy rontásbiztos legyen
A csirkekötözés nem művészet, még csak nem is tudomány. Inkább egy olyan trükk, amivel rontásbiztosabbá tehetjük egészben sült szárnyasunkat. Ha legalább a combját összekötözzük, már akkor is egyenletesebben sül, de ha az egész procedúrát végigcsináljuk, egy igazán kompakt kis madárkát kapunk
-
14.
A változatosság kedvéért főzz mogyoróvajjal, mutatjuk, hogyan
Persze tehetjük szendvicsbe vagy süteménybe, de a mogyoróvajnak igenis helye lehet főételeinkben. Pár tanács az elkészítéshez és felhasználáshoz.
-
15.
Ha ezt a trükköt meglátod, örökre így fogod vágni a paprikát
Elő a késsel, nézd meg a videót, és próbáld ki, mennyivel egyszerűbb és praktikusabb így vágni a kaliforniai paprikát!
-
16.
Csak só és víz kell a tökéletes pácolási trükkhöz, amitől a húsod MENNYEI lesz
Ki gondolná, hogy a drágább, macerásabb olajos pácok helyett egy egészen egyszerű módszere is van annak, hogy a húsok puhák és ízletesek legyenek? A következő trükkhöz csak só és víz kell, ezektől lesz a húsételed igazán tökéletes!
-
17.
A brokkoli elhanyagolt része, amit mindenképpen használj fel
Ha egy egész fejjel veszünk, a brokkoli szárát sajnos rendszeresen kidobjuk, ennek azonban nem kéne így lennie, a vastag törzs ugyanis szintén fogyasztható. A legjobb elkészítési módok bemutatásával segítünk, hogyan használd fel az egész zöldséget.
-
18.
4 nyomós érv, hogy ezentúl miért serpenyőben készítsd el a reggeli pirítóst
Miért jobb a serpenyős változat, mint a hagyományos pirítós? Sokkal gazdagabb ízekben, a ropogás új dimenziójába emel, ráadásul sokféleképpen felhasználható.
-
19.
A különleges fűszercsokor, amitől megváltozik az életed: készíts velünk bouquet garnit!
Legyen szó levesről, alapléről vagy mártásról, érdemes jóféle és sokféle fűszerrel, illetve friss vagy szárított zöldfűszerrel megspékelnünk a receptet. Ezzel biztos nem mondunk újat, de adunk pár tippet, hogy mi és hogyan kerüljön a csokorba.
-
20.
8-lépcsős kalauz a legtökéletesebb melegszendvicshez
Pár hozzávaló és lépés csupán összedobni, mégsem mindegy, mit hogyan csinálunk, ha tökéletes melegszendvicset szeretnénk.
-
21.
Soha többé unalmas zöldségek: elkészítéskalauz nem csak vegáknak
Az egészséges táplálkozás egyik betonpillére a zöldségfogyasztás. Sokan azonban viszolygunk ennek gondolatától, netán unalmasnak tartjuk őket. Ennek legfőbb oka, hogy egy átlagos konyhában ugyanaz minden zöldség elkészítési módja.