Külföldön a gulyás általában valamilyen raguszerű ételre utal, sűrű szafttal készítve. Az eredeti magyar étel azonban Gundel Károly, a legendás vendéglátós szavaival élve „(…) bőséges lével, hagymával és paprikával készített leveses étel, kockára vágott burgonyával és csipetkével.A gulyásleves azonban nem csak egyféle receptet jelöl. Ma is fennmaradt számos jól ismert változata. Az Alföldön sokféle zöldséggel, Kolozsváron édes káposztával, Szegeden csipetkével, a csángók pedig savanyú káposztával készítik, és ne feledkezzünk meg a finom babgulyásról sem. De legyen bár birkából vagy szárnyasból, annyi bizonyos, hogy a jóféle gulyáslevest nem rántják be, és mindenkor kerül bele jóféle fűszerpaprika a magyarok és a külföldi vendégek örömére.
-
1.
Tradicionális gulyásleves
-
2.
Betyár gulyásleves
-
3.
Az eredeti gulyás Ínyesmestertől
-
4.
Csirkegulyás
-
5.
Gulyás marhalábszárból
-
6.
Magyar gulyás angol módra
-
7.
Birkagulyás
-
8.
Árva gulyás
-
9.
Kolozsvári gulyás
-
10.
Gulyásleves A kis gasztronautától
-
11.
Csicsókás gulyásleves
-
12.
Legendás gulyásleves
-
13.
Originális gulyásleves
-
14.
Darált húsgombócos gulyásleves
-
15.
Marhagulyásleves grízgaluskával
-
16.
Ír sörgulyás sertéshúsból
-
17.
Korhely gulyás csicseriborsóval
-
18.
Zöldséges sertésgulyás
-
19.
Liba gulyásleves
-
20.
Borsógulyás tyúkból
-
21.
Sörös gulyásleves