21 melengető gulyásleves gazdagon

A gulyáslevest kifejezetten magyar ételkülönlegességként ismerik világszerte, valóságos nemzeti jelképpé vált, a pulihoz hasonlóan társítják Magyarországhoz.

Külföldön a gulyás általában valamilyen raguszerű ételre utal, sűrű szafttal készítve. Az eredeti magyar étel azonban Gundel Károly, a legendás vendéglátós szavaival élve „(…) bőséges lével, hagymával és paprikával készített leveses étel, kockára vágott burgonyával és csipetkével.A gulyásleves azonban nem csak egyféle receptet jelöl. Ma is fennmaradt számos jól ismert változata. Az Alföldön sokféle zöldséggel, Kolozsváron édes káposztával, Szegeden csipetkével, a csángók pedig savanyú káposztával készítik, és ne feledkezzünk meg a finom babgulyásról sem. De legyen bár birkából vagy szárnyasból, annyi bizonyos, hogy a jóféle gulyáslevest nem rántják be, és mindenkor kerül bele jóféle fűszerpaprika a magyarok és a külföldi vendégek örömére.

  1. 1.

    Tradicionális gulyásleves

  2. 2.

    Betyár gulyásleves

  3. 3.

    Az eredeti gulyás Ínyesmestertől

  4. 4.

    Csirkegulyás

  5. 5.

    Gulyás marhalábszárból

  6. 6.

    Magyar gulyás angol módra

  7. 7.

    Birkagulyás

  8. 8.

    Árva gulyás

  9. 9.

    Kolozsvári gulyás

  10. 10.

    Gulyásleves A kis gasztronautától

  11. 11.

    Csicsókás gulyásleves

  12. 12.

    Legendás gulyásleves

  13. 13.

    Originális gulyásleves

  14. 14.

    Darált húsgombócos gulyásleves

  15. 15.

    Marhagulyásleves grízgaluskával

  16. 16.

    Ír sörgulyás sertéshúsból

  17. 17.

    Korhely gulyás csicseriborsóval

  18. 18.

    Zöldséges sertésgulyás

  19. 19.

    Liba gulyásleves

  20. 20.

    Borsógulyás tyúkból

  21. 21.

    Sörös gulyásleves

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek