21 izgalmas interjú meghatározó nőkkel, nem csak nőknek

Összegyűjtöttünk nektek korábbi beszélgetéseinkből egy csokorra valót inspiráló nőkkel készített interjúinkból. Olvassátok szeretettel, és ne csak ma ünnepeljük őket!

  1. „Valóban nem ijedek meg, ha kinyitom a hűtőt” – Borbély Alexandra a főzés iránti szenvedélyéről is mesélt
    1.

    „Valóban nem ijedek meg, ha kinyitom a hűtőt” – Borbély Alexandra a főzés iránti szenvedélyéről is mesélt

    Borbély Alexandrát, a Katona József Színház színésznőjét a Testről és lélekről című filmben ismerte és szerette meg a nagyközönség 2017-ben, azt viszont talán nem mindenki tudja, hogy Szandra szenvedélyesen szeret sütni-főzni. Gőzgombócról, kedvenc éttermeiről és főzési szokásairól mesélt nekünk

  2. „Nincs olyan nap, amikor ne használnám valamire a levendulát" – interjú Beh Mariannal
    2.

    „Nincs olyan nap, amikor ne használnám valamire a levendulát" – interjú Beh Mariannal

    Beh Mariann a Bazsalikomos kert megálmodója, kétkönyves szerző (A kert konyhája, Levendula), diplomás kertészmérnök és mezőgazdasági biotechnológus, édesanya, és a természet, a kert szerelmese.

  3. „A főzés olyan, mint egy pici színház" – Péterfy-Novák Éva íróval beszélgettünk
    3.

    „A főzés olyan, mint egy pici színház" – Péterfy-Novák Éva íróval beszélgettünk

    Kisoroszi és az olaszországi Todi városa között osztja meg életét Péterfy-Novák Éva, író. Az Egyasszony, a Rózsaszín ruha, és az Apád előtt ne vetkőzz! szerzőjéről a követői régóta tudják: nemcsak hogy tud főzni, de örömmel eteti is a szeretteit. Egy húsleves, egy sütemény nála mindig túlmutat önmagán, mindig egy gesztus is annak, akinek készíti. Elhúzódó olasz ebédekről, a konyhai sopánkodás művészetéről és a kétlakiság szépségeiről beszélgettünk.

  4. A magyar lány, akinek ételeit világhírű filmekben láthatjuk – Hegedűs Zoé séf, food designer mesélt nekünk nemzetközi kalandjairól
    4.

    A magyar lány, akinek ételeit világhírű filmekben láthatjuk – Hegedűs Zoé séf, food designer mesélt nekünk nemzetközi kalandjairól

    Hegedűs Zoé sokoldalú gasztrotehetség: séf, food designer, vezette már hotelek konyháját Dél-Amerikában, tart itthon pop-up vacsorákat, tervezett már ehető bútort, és hollywoodi produkciókban felelt az ételekért. Zoé kreativitása túlmutat az országhatáron, Spanyolországban járt egyetemre, a mesterképzést Milánóban végezte, jelenleg pedig New York és Budapest között ingázik. Egy beszélgetés erejéig sikerült itthon elcsípnünk, és izgalmas projektjeiről kérdeztük.

  5. „Hogyha valamit elkezdek, akkor azt lehetőleg meg kell nyernem” – interjú Szabados Ágival, a népszerű híradóssal
    5.

    „Hogyha valamit elkezdek, akkor azt lehetőleg meg kell nyernem” – interjú Szabados Ágival, a népszerű híradóssal

    Híradót vezet, könyvesboltja van, kézben tartja a Nincs időm olvasni kihívás ügyeit, pedig az ő napja is csak huszonnégy órából áll. Meg is lepődtem, hogy meglepő gyorsasággal találtunk időpontot a beszélgetéshez, pedig ha van időszak, ami sűrű egy könyvesbolt-tulajdonos életében, az a karácsony előtti néhány hét. Szabados Ágival a Konyhafőnökben szerzett tapasztalatairól, vendéglátós múltról és az ünnep ízeiről beszélgettünk.

  6. „Néha ki kell próbálni a velős csontot is kenyérsalátával” – interjú Böröcz Zsófi gasztromentorral
    6.

    „Néha ki kell próbálni a velős csontot is kenyérsalátával” – interjú Böröcz Zsófi gasztromentorral

    Az én fejemben ő volt a N’iceroll-fagyis Zsófi, ehhez képest viszont az első Főmenü adás, amiben immár Böröcz Zsófia gasztromentort, privát séfet láttam Széll Tamás oldalán, a zsírról szólt. Volt itt minden a velős csonttól kezdve a csécsi szalonnáig, ahogy ebben a beszélgetésben is sok minden szóba kerül majd a gyerekkor ízeitől kezdve a műsorkészítésen át egészen a San Sebastian-i pinchózókig.

  7. „A cukrász szakma sem csak krém, hab és csokoládé, hanem kőkemény valóság” – interjú Szász Kingával, a Chouchou desszertműhely tulajdonosával
    7.

    „A cukrász szakma sem csak krém, hab és csokoládé, hanem kőkemény valóság” – interjú Szász Kingával, a Chouchou desszertműhely tulajdonosával

    A Hegedűs Gyula utcában áll egy pici desszertműhely, ahol pénteken és szombaton egymásnak adják az emberek a kilincset egy szelet pekándiós pitéért, csokis-maracujás tortáért vagy épp Szász Kinga bonbonjaiért. A Chouchou és Kinga története utóbbi konyhájában kezdődött, és bár hobbinak indult, ma már ez tölti ki a mindennapjait. A budapesti újhullámos kávézókat sütivel ellátó korábbi közbeszerzési tanácsadóval tudatos kezdetekről, izgalmas ízpárosításokról és a dédi bögrés sütijéről is beszélgettünk.

  8. „Kiskoromban azt játszottam, hogy én vagyok Stahl Judit” – Dárdai Blanka énekesnőt faggattuk a főzés iránti szerelméről
    8.

    „Kiskoromban azt játszottam, hogy én vagyok Stahl Judit” – Dárdai Blanka énekesnőt faggattuk a főzés iránti szerelméről

    Három évvel ezelőtt az X-faktorban ismerhette meg az ország Dárdai Blankát, az akkor 19 éves énekesnő pedig fiatal kora ellenére nemcsak tehetségéről tett tanúbizonyságot, hanem korát meghazudtolóan érett és alázatos személyiségéről. Az éneklés mellett hobbija a főzés, így erről és ételekről fűződő kapcsolatáról kérdeztük Blankát.

  9. „Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak újra" – Havas Dórával beszélgettünk
    9.

    „Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak újra" – Havas Dórával beszélgettünk

    Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit.

  10. „A mai napig találkozom azzal az előítélettel, hogy azért, mert nő vagyok, nem értek a mezőgazdasághoz” – Pillár Anna biogazdával beszélgettünk
    10.

    „A mai napig találkozom azzal az előítélettel, hogy azért, mert nő vagyok, nem értek a mezőgazdasághoz” – Pillár Anna biogazdával beszélgettünk

    Pillár Anna 26 évesen örökölt egy gazdaságot Martonvásáron, ám a dietetikusnak tanuló lány ahelyett, hogy eladta volna a földet, maga kezdte el megművelni, hogy egészséges élelmiszerrel lássa el az embereket. A kertjében termő zamatos barackokról vált ismertté, de a több hektáros biogazdaságban többféle gyümölcs és zöldség is terem. Egy éve egy barátnőjével kiegészülve már vegán krémeket, pástétomot, vajakat is készítenek a terményekből.

  11. „Szeretek a negatív emlékekkel is foglalkozni, hogy miként utálunk meg egy ételt” – Góg Angéla food designer mesélt nekünk
    11.

    „Szeretek a negatív emlékekkel is foglalkozni, hogy miként utálunk meg egy ételt” – Góg Angéla food designer mesélt nekünk

    Már formatervezőként is az érzelmeket kiváltó területek álltak közel hozzá, de végül a tárgyak helyett az ételek váltak az ő médiumává, amelyen keresztül eljuttatja üzenetét az emberekhez. És hogy mi Góg Angéla food designer üzenete? Hogy az ízemlékeket ápolni kell, és ha étkezésről van szó, az élményre kell törekedni. Doktori disszertációjának címe az 'Emlékek íze' volt, amihez emberek ételekkel kapcsolatos történeteit gyűjtötte, majd olyan izgalmas projektekben tárta a közönség elé, mint az 'Emlékek cukrászdája' és a 'Vasárnapi ebéd'.

  12. „A pillanat, a találkozás az, ami nagyon fontos nekünk” – a Makifood főzőiskola alapítója, Maki Stevenson mesélt nekünk
    12.

    „A pillanat, a találkozás az, ami nagyon fontos nekünk” – a Makifood főzőiskola alapítója, Maki Stevenson mesélt nekünk

    Mi a közös a japán teaceremóniában és egy főzőiskolában? Ez is kiderül beszélgetésünkből Maki Stevensonnal, a Makifood alapítójával.

  13. Modellkarrier után a gasztronómia lett az élete - interjú Tombor Nelli, privát séffel
    13.

    Modellkarrier után a gasztronómia lett az élete - interjú Tombor Nelli, privát séffel

    Tombor Nelli nevét és arcát modellként ismerte meg az ország, de talán kevesen tudják, hogy szenvedélye a gasztronómia. Azonban nemcsak egy egyszerű hobbiról van szó, Nelli egy évig a New York-i Institute of Culinary Educationben tanult a gasztronómia meghatározó szereplőitől. Ételekhez és egészséges életmódhoz fűződő kapcsolatáról kérdeztük.

  14. „Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk legyen egy kicsit más” – Horváth Alexandrát, az Egy csipet torta alapítóját kérdeztük
    14.

    „Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk legyen egy kicsit más” – Horváth Alexandrát, az Egy csipet torta alapítóját kérdeztük

    A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

  15. „Mindenkinek a saját határain belül a maximumot kell kihozni magából" – Ispán Szilvivel, a Grumpy alapítójával beszélgettünk
    15.

    „Mindenkinek a saját határain belül a maximumot kell kihozni magából" – Ispán Szilvivel, a Grumpy alapítójával beszélgettünk

    Hét év tengerjáró hajókon, tizenhat év a Menzánál, egy év világjárvány. Ispán Szilvi, vagyis Sziszi egész életét a vendéglátásban töltötte, ezalatt felbecsülhetetlen mennyiségű tapasztalatra tett szert, amit másfél éve Grumpy nevű éttermébe fektetett be. Sziszivel beszélgettünk múltjáról és a jelen kihívásairól.

  16. „Ma az emberek többsége túleszi magát” – Vrábel Krisztina mesélt 160 grammos diétáról és egészséges táplálkozásról
    16.

    „Ma az emberek többsége túleszi magát” – Vrábel Krisztina mesélt 160 grammos diétáról és egészséges táplálkozásról

    Kezdetben a Dolce Vita blogon osztotta meg az emberekkel ételek iránti rajongását Vrábel Krisztina, 2013-ban pedig megjelent első, a 160 grammos szénhidrátdiétával foglalkozó könyve. A témában nemrég megjelent, ötödik könyve apropóján beszélgettünk Vrábel Krisztinával.

  17. „A fő célom, hogy legyen kapcsolat az emberek és tárgyak között” – Tábi Eszter keramikus stúdiójában jártunk
    17.

    „A fő célom, hogy legyen kapcsolat az emberek és tárgyak között” – Tábi Eszter keramikus stúdiójában jártunk

    Ahogy egyre igényesebbek vagyunk arra, hogy mi kerül a tányérra, ma már az sem mindegy, hogy milyen az a bizonyos tányér. Az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak a kézzel készült hazai kerámiák, és mi is rajongunk számos hazai alkotó munkájáért. Tábi Eszter fiatal tehetség, akinek tárgyai már több étteremben is megtalálhatóak, ráadásul a Nosalty videókban is felbukkannak, ezért körülnéztünk Eszter stúdiójában.

  18. Itt a veganuár, ezért a Nemakarokbeleszólni Eszterével beszélgettünk a vegánságról
    18.

    Itt a veganuár, ezért a Nemakarokbeleszólni Eszterével beszélgettünk a vegánságról

    Fancsikai Eszter amellett, hogy a Nemakarokbeleszólni Instagram-oldal triójának tagjaként mókás videókban parodizálja a mindenkinél mindent jobban tudó ismerősöket, Vegamama néven saját Instagram-oldalán és YouTube-csatornáján népszerűsíti a növényi étrendet. A minden év januárjában megrendezett veganuár kezdeményezés kapcsán beszélgettünk vele.

  19. A város egyik legjobb éttermében cukrász a valaha bölcsész Ötvös Zsuzsanna - vele interjúztunk
    19.

    A város egyik legjobb éttermében cukrász a valaha bölcsész Ötvös Zsuzsanna - vele interjúztunk

    Ötvös Zsuzsannát, a budapesti Laurel étterem cukrászát kérdeztük karrierváltásról, csokoládéról, a vegán desszertekről és készülő új könyvéről.

  20. Kés, villa, sztárvendég: "Reggelire egy dolgot szeretek enni, az a vajas pirítós" – interjú Trokán Nórával
    20.

    Kés, villa, sztárvendég: "Reggelire egy dolgot szeretek enni, az a vajas pirítós" – interjú Trokán Nórával

    A színésznő Trokán Nórával interjúztunk, ahol kedvenc ételén túl szóba került anyukája fasírtja, Egyiptomból származó nagyszülei, és az IGAZI görög saláta receptje is.

  21. Kés, villa, sztárvendég: "A főzéssel kapcsolatban elkapott a közösség élménye" – Wossala Rozinával interjúztunk
    21.

    Kés, villa, sztárvendég: "A főzéssel kapcsolatban elkapott a közösség élménye" – Wossala Rozinával interjúztunk

    Wossala Rozinával interjúztunk, ahol szóba került édesanyja legtöbbet készített – igen furcsa – étele, Rozina gyerekkora, az egyetemi évek, és az is, milyen böjtöt tart most.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek