Tudtad, hogy 2018. a Vénusz éve lesz, ami az örömök, a luxus, és legfőképpen a szerelem bolygója? De mit kéne ennünk mindehhez a sok jósághoz?
2018. a Vénusz éve lesz. Összeszedtük, mit érdemes tudni erről a bolygóról:
a Jupiter után a legpozitívabbhatású bolygó
az örömök, a nyugalom, a kellemes érzések, a luxus, a gazdagságés a szerelem is hozzá kapcsolhatók
várhatóan vidámabb és békésebb évet eredményez majd
jobban együtt tudunk majd működni egymással, kevesebb ellenségeskedéssel
a félelmek hatékonyabb leküzdését is elősegíti
új lehetőségeket jelent az anyagiak terén is
a szerelem, egybena csábítás,a flört is hatáskörébe tartozik
a kényelem bolygója, ezért akár ellustulást is eredményezhet, jól használjuk ki energiáit!
Az ételek terén is érdemes lesz újakat kipróbálni, belevágni merőben más receptekbe, alapanyagokba, kicsit tudatosabb, egészségesebb irányt venni:
Mi ezeket ajánljuk:
LEVES
Használj szezonális zöldségeket, mert olcsóbbak és egészségesebbek is, válaszd a hazai termesztésű alapanyagot, ha teheted, de ne felejtsd el más nemzetek fogásait sem. Legyél nyitott!
Ez a borsóleves és a guacamole házasságából született. Az ötlet onnan fakadt, hogy ült egy avokádó a hűtőmben. Mit kezdhetek vele? Úgy gondoltam, sűríteni jó lesz. Készítettem egy ...
Kung Fu Panda-nézés közben jutott a gyerekek eszébe, hogy olyan levest ennének, mint amilyet a panda evett a mesében... Így készült ez a leves. Az itt felsorolt hozzávalókat (pl. bok ...
FŐÉTEL
Itt is jöhetnek más nemzetek konyhái, de alapvető recepteknél is újíthatsz, például habard önmagával a főzeléked liszt helyett, olajban sütés helyett pedig párolj, grillezz, és egyél sok halat, zöldséget, kevesebb húst:
Az én generációmnak a finomfőzelék az, ami a szüleimének a csukamájolaj - gyermekkori rémálmaink listavezetője, amellett, hogy nem engednek vasárnap Disney-délutánt nézni. Amúgy sem ...
Andy Ricker Pok Pok című gasztronómiai kötete, amelyből ez a recept is származik, szerelem lett első látásra. Pont így kell megírni egy szakácskönyvet, ekkora elhivatottsággal, ilyen ...
Olvastam a hajdina előnyös élettani tulajdonságairól, de natúr elkészítve feledhető élményt nyújtott. Nem vagyok önsanyargató aszkéta, de ez a növény nagyon értékes, így ...
A friss menta és a bazsalikom adta meg a dominanciáját. Kis csirkével, padlizsánnal, cukkinivel varázsoltam könnyed egytálétellé. A bulgur elkészítésében az a legjobb, hogy nincs vele ...
Hogy előétel, köret vagy főétel - na azt nagyon nehéz eldönteni. Mindegyiknek nagyon finom és különleges. Recept Martha Stewart húsmentes szakácskönyvéből.
SALÁTA
A saláták terén is a szezonalitás a lényeg, kevés hús, változatos öntetek, majonézmentesség, sok ropogós zöld, változatos, színes kiegészítőkkel. Idén sokkal több salátát egyél:
Az édesburgonya az egyik kedvencem, így elég gyakran kerül az asztalra. Őszi-téli időszakban pedig még inkább kívánja az ember ezt a csodás, édes és krémes zöldséget.
Gondolkodtam a cékláink sorsáról, és ez a kombó pattant ki a fejemből. Frissítő összeállítás így a hideg télben. A gyökérzöldséget hasznos lédús, friss dolgokkal együtt ...
DESSZERT
Chiamag, cukormentes, lisztmentes, paleo édességek, avokádó a csoki helyett, vagy mondjuk cukor gyanánt banán - tudatosan, finoman!
Bármennyire is hihetetlen, nagyon finom desszert készíthető érett avokádóból. Nagyon egyszerűen elkészíthető csokis mousse desszert, melyet diétázóknak is ajánlok...
Gondoltam egyet, és összepárosítottam a mákot a kókusszal. Az eredmény nagyon szuper lett, és még liszt sem került bele. Teljesen paleo! Szívből ajánlom az elkészítését!
Végre rászántam magam, hogy vegyek egy kávédarálót, ennek apropóján gondolkodtam valamin, amihez szükségem lesz rá. Mivel a chia magot eddig még csak egészben használtam, így erre ...
PÉKÁRU
Fehér finomliszt helyett alternatív, teljes kiőrlésű lisztek, házi ízek - süsd otthon, hogy tudd, mi kerül bele.
Bár viszonylag sok pékség van a környékünkön, a teljes kiőrlésű kenyérrel nagyon ritkán sikerül összefutnom. Ha meg mégis, akkor olyan árban adják, mintha aranypelyheket sütnének ...
A bagelről nekem mindig külföld jut eszembe. Általában London. Nem tudom, miért, egy pszichiáternek biztos lenne rá válasza. Több is :)
A receptet Evan blogján találtam, és már ...
Boldog, tudatosabban táplálkozó, finomságokban gazdag évet mindenkinek!
A kenyér világnapját október 16-án ünnepeljük, azonban létezik egy másik nap, amikor a hangsúly nem (csak) a kenyéren, hanem a házi készítésűn van. Cipósütésre fel!
Kétségtelen, hogy tehéntúróból is zseniális finomságokat lehet készíteni, mégis érdemes a ricottát is kipróbálni, semlegesebb ízével új megvilágításba helyezi a süteményeket.
Idén kilencedik alkalommal, ismét megrendezésre kerül az Olasz Gasztronómiai Világhét, ami egy héten keresztül, november 16-22 között kínál izgalmasabbnál izgalmasabb programokat világszinten 102 országban, köztük hazánkban is.
Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!
Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...
Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...
Kopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
Mit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Ma egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...